Kommunikationschef till ett bostadsbolag i tillväxt

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 19 500 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder.

Som chef på Familjebostäder erbjuds du möjligheten att jobba med något av det finaste som finns; människors hem! Verksamheten innebär en intressant och rolig kombination av såväl mjuka som hårda frågor; teknik, ekonomi, juridik, miljö och social hållbarhet. Familjebostäder utgör ett viktigt verktyg för Stockholms stads tillväxt och bolaget sätter uppdraget i ett tydligt och meningsfullt perspektiv.

Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om Familjebostäder på www.familjebostader.com

Uppdraget

Kommunikationsavdelningen är en strategisk ledningsfunktion med uppdrag att stödja bolagets måluppfyllelse och utveckling. Avdelningen förvaltar och utvecklar bolagets varumärkesstrategi och ansvarar för strategiska och operativa kommunikationsinsatser som stärker bolagets varumärke.

De övergripande kommunikationsmålen är att stärka varumärket, stödja effektivitet och produktivitet, en proaktiv, tydlig och målgruppsanpassad kommunikation samt att stödja dialogen med bolagets intressenter. Kommunikationschefen är ett tydligt stöd och rådgivare i kommunikationsfrågor i bred bemärkelse till hela företagsledningen och alla verksamheter.

Du rapporterar, med eget personal- och budgetansvar, direkt till VD och ingår i företagsledningen. Som chef ansvarar du för att utveckla avdelningen och att coacha dina engagerade och dedikerade medarbetare.

Du ansvarar för den grafisk profilen, visuella identiteten och varumärkets nyttjande i alla kanaler.

I rollen ingår att ansvara för planering och genomförande av kommunikation kopplade till företagsövergripande projekt inklusive delaktighet i finansiella rapporter, affärs- och verksamhetsplanerings- samt styrelsematerial. Ansvar för att driva och utveckla en informativ och målgruppsanpassad kommunikation i olika medier. Mediakontakter, kriskommunikation samt PR är också en del av ditt ansvarsområde.

Erfarenhet och utbildning

Du har flerårig ledarerfarenhet inom strategisk intern- och extern kommunikation, i en organisation med närhet till kund och slutkonsument. Du brinner för att driva och utveckla såväl det strategiska som det operativa arbetet i nära samarbete med dina medarbetare.

Du har akademisk utbildning eller motsvarande inom kommunikationsområdet.

För att lyckas i denna roll behöver du ha erfarenhet från politiskt styrd organisation. Du har god kunskap om digital kommunikation och marknadsföring, opinionsbildning och PR. Du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete och vi ser det som meriterande med erfarenhet från fastighetsbranschen. Du är en god stilist, uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som ledare är du tydlig och inger förtroende. En av dina styrkor är förmågan att bygga goda relationer och du drivs av att skapa resultat tillsammans med och genom andra. Du leder prestation och utveckling genom att inspirera och engagera dina medarbetare, främja nytänkande och medarbetarnas delaktighet. Du är mål- och resultatmedveten och nyfiken på vår omvärld för att förstå hur förändringar och framtiden ställer krav på ständig utveckling av verksamheten.

Vi erbjuder

Som chef hos oss får du möjlighet att arbeta inom några av de viktigaste områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjningen och en socialt- och miljömässigt hållbar utveckling. Du blir en del i en företagsledning med höga ambitioner i en tid av stark tillväxt. I samarbete med dina medarbetare får du fortsätta utveckla avdelningen i ett bolag där kommunikationsfrågorna har ett starkt mandat. Hos oss erbjuds du ett öppet arbetsklimat där vi värdesätter samarbete och goda relationer. Här blir du ledare och en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster och ett växande Stockholm.

Sista ansökningsdag

Ansökan senast 24 februari 2019, intervjuer sker löpande, vi ser fram emot ditt intresse! För frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Stina Nord 073 6545257 / Fredrika Schartau 070 5107130.

2019-01-31T10:20:31+00:002019-01-30|