RAFAB Group är verksamma inom plåt- och fastighetsbranschen med 90-talet medarbetare och en omsättning på ca 145 mkr. Vi befinner oss i en kraftig expansionsfas från en mellanstor bolagsgrupp med sikte på att dubblera omsättningen. Inom RAFAB Group är det AB Lödde Plåt som är det dominerande bolaget, med ambition att vara det mest kundorienterade byggnadsplåtslageriföretaget på marknaden.

Med de snart 60 år i branschen har Lödde Plåt samlat en bred och kvalificerad yrkeskunskap i ett modernt byggnadsplåtslageriföretag och kan erbjuda något som i det närmaste är unikt på marknaden. Lödde Plåt kombinerar gediget hantverkskunnande med industriellt tänkande och ständig utveckling av både befintliga och nya tjänster.

RAFAB Group finns på 6 orter i Skåne: Lund, Helsingborg, Kristianstad, Vellinge, Svedala och Malmö. Besök gärna www.rafabgroup.se för mer information.

Om uppdraget:

Vill du bli vår nya Ekonomichef och vara delaktig i att ta RAFAB Group till nästa nivå?

Vi söker en ekonomichef med övergripande ansvar för redovisning, bokslutsprocesser, analyser, budgetarbete, prognoser och månadsvis koncernrapportering. Vidare ansvarar du för finansiell och ekonomisk analys med uppföljning och löpande analys av verksamheten i koncernen. Du har externa kontakter med myndigheter, bank och revisor. 

I din roll är du stöd till vår koncernchef och kommer även att ha ett tätt samarbete med våra dotterbolagschefer och projektledare. Du agerar bollplank i såväl den dagliga driften i koncernen som till koncernens ledning och ingår även i ledningsgruppen. I din roll som ekonomichef ingår personalansvar för två personer, en redovisningsansvarig samt en ekonomiassistent.

Du kommer att leda och utveckla ekonomifunktionens processer, strukturer och system med fokus på kvalitet och digitalisering. Detta kräver stort engagemang i såväl den dagliga operativa redovisningen som i ett nära samarbete med våra bolag.

Hos oss möter du kollegor med olika spetskompetenser med den gemensamma viljan att långsiktigt utveckla och skapa en helhet. Du arbetar nära beslut, i projekt och team med tydligt uppsatta mål där engagemang, prestigelöshet och samarbete är framgångsfaktorer. Vi har nära till skratt och det är högt i tak med en familjär företagskultur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·        Koncernredovisning

·        Månads- och årsbokslut och årsredovisningar, rapportering gentemot styrelse och ägare

·        Utveckla affärsorienterade processer för ekonomisk styrning och uppföljning

·        Budget- och prognosarbete

·        Analysarbete av tex lönsamhet, nyckeltal

·        Hantera kostnads- och intäktsuppföljning

·        Kalkylering

·        Förstå, dokumentera och utvärdera lagerhanteringssystem ur ett flödes- och bokföringsperspektiv

·        Juridiskt och finansiellt ansvar (bolagsformalia, bank- och bolagsavtal)

·        Utveckla rutiner, riktlinjer och uppföljning av finansiella riskområden så som krediter, valutor och kassaflöde, inklusive likviditetsplanering

·        Ledarskap

Vem är du:

Du är civilekonom eller motsvarande och du har ca 10 års relevant arbetslivserfarenhet. Du känner dig trygg i redovisningen och är uppdaterad på senaste redovisningsreglerna samt har erfarenhet av koncernredovisning. Du har en affärsmässig inställning med stor förståelse för helheten i det ekonomiska flödet.

Som person är du analytisk med god prioriteringsförmåga och bra på att hantera miljöer i utveckling. Du är förtroendeingivande och relationsskapande med en hög servicenivå, och du trivs bäst när du lyckas överträffa både dina egna och omgivningens förväntningar. Vidare är du prestigelös, självständig och utvecklingsorienterad. Du har lätt för att samarbeta och drivs av att se dina medarbetare utvecklas.

I denna rekrytering samarbetar vi med Key People Group.

För frågor kontakta rekryteringskonsult Katarina Alm (Invici) tel 070-875 36 41 eller rekryteringskonsult Stina Nord (Signpost) tel 073-654 52 57.

Nu är det semestertider och vi kommer att inleda rekryteringen med fullt fokus vecka 33, men vi ser gärna din ansökan innan dess.

Sök via https://www.invici.se/lediga-ekonomi-jobb/ekonomichef-till-rafab-group-i-malmo/

VÄLKOMMEN!

2019-07-05T13:47:21+00:002019-07-05|