Bli ersatt av en robot eller en människa? Vad väljer du? Faktum är att en studie med över 2 000 respondenter visar att vi hellre förlorar jobbet till en robot än till en annan kollega om vi tvingas välja. Om det handlar om vårt eget jobb alltså. Handlar det om någon annan som ska förlora jobbet så tycker 67 % att det ska gå till en kollega. Detta är en lustig motsägelse som i grunden och botten handlar om hur vi ser på vårt ego.

När AI blir en större verklighet och robotarna ersätter människan på arbetsplatsen kommer chefens ledarskap sättas på prov när det gäller de psykologiska konsekvenserna hos medarbetarna och chefens förmåga till korrekt värdering av kompetens: erfarenhet, egenskaper, förmågor.

 

”Det är mycket svårare att jämföra sig med en robot än med en annan person,” berättade Granulo, studiens huvudförfattare, till HuffPost. ”Din identitet hotas verkligen om du ersätts av någon annan, eftersom det är lätt att jämföra dig själv med en annan person och tänka:” Hej, varför är hen bättre? ” Om en kollega ersätter dig, kan du ifrågasätta dina egna förmågor på ett sätt som du inte skulle göra om du ersätter den med programvara”

”Tekniken i sig är inte frågan; det är i vilken utsträckning medarbetarna är involverade i processen och hur det i slutändan påverkar deras arbetstillfredsställelse, deras jobbkvalitet och deras arbetssäkerhet, ” som en av artikelförfattarna till en stor studie kring automatisering i arbetslivet skrev.

 

Och vi på Signpost funderar så klart på hur vi kan stötta cheferna i rekrytering och utvärdering av medarbetare – när konkurrensen står mellan människan och roboten! Kommer roboten också vilja göra personlighetstester – hoppas det!

 

Innan du ersätter din medarbetare med en robot – läs gärna denna artikel från Huffington Post – refererande till en studie gjord av Tekniska universitetet i Munchen och Erasmus University i Rotterdam.

 

https://www.huffpost.com/entry/prefer-losing-jobs-to-robots_l_5ddc0e3de4b00149f7216032