Nadia Izzat

Nadia, nu har du arbetat i din nya roll som chef över enheten Kultur och fritid i drygt tre månader, hur har du gjort för att sätta dig in i rollen snabbt?

 

”Jag har börjat med att läsa alla styrdokument, och haft enskilda samtal med alla medarbetare. Detta har givit en bra överblick! Sen har jag verkligen försökt delta i varenda möte – både de av rutinkaraktär och sådana som är mer ad-hoc. Allt för att observera och reflektera, inte med avsikt att göra några förändringar utan för att lyssna och förstå. Jag har också aktivt arbetat med att bjuda in medarbetare till att komma med förslag för förbättringar för vår enhet.

 

Och vad är dina största utmaningar från nu och 3 månader framåt?

 

”Nu är förväntningarna högre på att jag ska leverera, och det är en utmaning att balansera förväntan mot realiteten – att allt inte går att göra bums. Det tar lite tid för mig själv att förstå vad som ska göras. Jag måste bygga tillit till medarbetarna och jag är väldigt beroende av mina duktiga medarbetare. Det är en stor tillgång att vara beroende! Det skapar en bra grogrund för att delegera och för mandatfördelning.

 

Nu går vi mot en sommar, får du semester?

 

”Absolut, och jag älskar sommaren och ska vara med min käresta och fira en jämn födelsedag med vår stora familj i Barcelona under en hel vecka, det ska bli fantastiskt roligt. Sen är jag hemma och på landet – med mycket sol och bad, det hoppas vi på!”

 

Vad har du för boktips till alla chefer som behöver koppla av i hängmattan?

 

”Mitt bästa tips just nu är mininovellerna som säljs t ex på Pocketshop – rekommenderar att man köper en laddning noveller som man kan ha i innerfickan – allt från Proust till Astrid Lindgren”.