Så fort vi tror att vi har svaret kommer nya forskningsrön – eller – är det samma men i ny fräsch förpackning? I senaste numret av Harvard Business Review relateras till en studie och en kommande bok (The CEO Next Door: What it Takes to Get to the Top, And Succeed, Based on the World’s Most Comprehensive Leadership Study av Elena Botelho, Kim Powell) om vad som skiljer framgångsrika ledare i globala organisationer åt från de mindre lyckosamma.

 

Studien ”ceogenome” har pågått under 10 år – 17 000 ledare varav 2 000 vd:ar har dissekerats av ett team bestående av 14 researchers – psykologer, ekonomer dataanalytiker;  ledares hårda och mjuka fakta som utbildning, erfarenheter, resultat,  i kombination med 4-5 timmars intervjuer har producerats en mängd data som analyserats. Destillatet är följande fyra kritiska faktorer som skiljer dessa ledare från oss (?) – eller är du kanske redan en av dem som har följande beteende – grattis! Trots att du kanske inte är som stereotypen föreskriver (vit, man, medelålders, examen från toppuniversitet, med på Fortumes 500-lista):

  • Decide with Conviction and Speed
  • Practice Relentless Reliability
  • Are Relationship Masters
  • Are Proactive in Adapting to Changing Circumstances

Och det hjälper inte att excellera på ett, två eller tre beteenden – det gäller att vara top performer i alla fyra områden. Och som artikelförfattarna påpekar: inte bara en gång utan uthålligt. Att utöva det konsekventa beteendet i alla lägen.  Det skiljer agnarna från vetet.

 

Läs mer https://hbr.org/2017/05/what-sets-successful-ceos-apart

och gör snabbtestet här:

http://ceogenome.com/quiz/