Ses vi på Cardellgatan 1?

Signpost flyttar till Cardellgatan 1

Från och med 10 november hittar du oss i nya lokaler! Signpost flyttar nämligen till Cardellgatan 1, som är en av Stockholms mycket centrala gator. Vår nya kontor ligger på en trevlig liten tvärgata från Sturegatan vid Humlegården. Vi ses väl där?

Det har blivit dags för oss på Signpost att ta vårt pick och pack för att flytta till nya, fräscha lokaler. Med oss från vårt gamla kontor tar vi alla fina minnen. Men nu är vi förväntansfulla över att skapa fler på vår nästa adress. Mest av allt ser vi fram emot att träffa dig där!

Välkommen in på en kaffe

Vi hoppas att du vill komma förbi och säga hej. Både gammal bekantskap som ny. Och du! Du vet väl att vi bjuder på riktigt gott kaffe?

Historian bakom adressen

Vet du hur Cardellgatan fick fick sitt nuvarande namn? Det var i samband med den stora namnrevisionen i Stockholm 1885. Namnet tillhör kategorin ”fosterländska och historiska namn”. Gatan är således uppkallad efter friherren och generallöjtnanten Carl von Cardell, som skapade det svenska ridande artilleriet och bidrog till de svenska framgångarna i kriget mot Napoleon.

Ett av kvarteren vid Cardellgatan heter Rotundan vilket minner om det lusthus som drottning Ulrika Eleonora lät uppföra i Humlegården i slutet av 1700-talet. Rotundan revs 1877, men namnet lever kvar i kvarteret vid Cardellgatan.