Diversity Executive Search – objektivt, transparent och inkluderande 

Vi hittar framgångsskapande chefer med nya perspektiv till ledning och styrelse

Till skillnad från klassisk executive search eller headhunting är vår Diversity Executive Search metodik helt kompetensbaserad och transparent. Allt för att komma utanför den enskilda rekryteringskonsultens nätverk och tidigare erfarenheter. Det möjliggör ökad mångfald i ledningsgrupper och styrelser, vilket är avgörande för att lyckas idag och i framtiden med executive rekrytering.

Med vår Diversity Executive Search-metodik hittar vi framgångsskapande chefer till högre befattningar och styrelse. Ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Erfarenheter som adderar värde och ökad innovation till organisationer i hela Sverige. Med oss får chefer visa vad de kan bortom stängda nätverk och kompisrekryteringar.

Svart på vitt – mångfald gynnar organisationer

Idag är medvetenheten om att vi vill förändra hur det ser ut i våra chefsled hög, tack vare ökade insikter via vetenskapliga undersökningar och ekonomiska resultat. Data visar idag att företag med diversifierade ledningsgrupper i snitt får 38 %* mer av sina intäkter från innovativa produkter och tjänster, än företag med lägre mångfald. Data visar också att ledningar som består av minst 30 %* kvinnor levererar större vinster än andra företag.

Organisationer och företag vill tänka om för att skapa ett annat resultat framåt. Men de vet inte alltid hur. Och det som krävs är att tänka om. Annars kommer resultatet bara förbli detsamma.

* The Mix That Matters: Innovation Through Diversity (The Boston Consulting Group, 2017), EY och Peterson Institute for International Economics (data från 22 000 företag från 91 länder)