Möt Magnus Åberg – ny rekryteringskonsult på Signpost

”Viktigt att vidga perspektiven vid chefsrekrytering”

Signpost fortsätter att växa och utökar nu teamet med ytterligare en rekryteringskonsult i Stockholm – Magnus Åberg. Med över tjugo års erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen kommer Magnus fokusera på att hjälpa fler organisationer rekrytera och hyra in framgångsskapande chefer som bidrar till att utveckla verksamheten. Vi hälsar Magnus varmt välkommen till Signpost!

Magnus är i grunden utbildad ekonom men har under en stor del av sin karriär arbetat i olika roller inom konsultbranschen. Närmast kommer han från Meritmind, där han under de senaste åtta åren arbetat med rekrytering av ekonomer, chefer och specialister. Från början i en specialistroll och de senaste åren i en kombinerad roll som områdeschef för rekryteringsaffären. Han har även arbetat i sju år som konsultchef på Adecco samt åtta år inom IT-branschen. Bland annat på Enfo Zystems där han ansvarade för konsultverksamheten.

Med sin långa branscherfarenhet var Signpost ett bolag Magnus hade koll på sedan innan:

– Mitt intryck var att det är ett seriöst och kompetent bolag. Därför föll det sig naturligt att söka när jag såg att en ledig tjänst dök upp.

Öppna upp för andra kandidater

Förståelse och att tänka utanför boxen. Det nämner Magnus som två framgångsfaktorer för att lyckas med executive rekrytering idag:

– Man behöver förstå organisationen man rekryterar till. Vad får man som ledare inom den organisationen? Här krävs ett nära samarbete och dialog med uppdragsgivaren.

Magnus lyfter även vikten av att vidga perspektiven och inte begränsa sig till de egna nätverken:

– Utgår du från samma mall är sannolikheten hög att du får in en chef med samma profil som sin föregångare. Genom att släppa in kandidater som inte har exakt det CV som man haft innan kan man säkerställa att man inte tappar många av de kandidater som i praktiken kan vara bäst lämpade för rollen.

Här menar Magnus att Signposts kompetensbaserade metodik Diversity Executive Search rimmar väl med hans uppfattning av vad som krävs för en lyckad matchning vid chefstillsättningar:

– Min erfarenhet är att en strukturerad kompetens- och evidensbaserad rekryteringsmetodik i högre grad leder till bättre resultat vid chefsrekrytering. Samtidigt som man motverkar fördomar och bidrar till ökad mångfald.

Rätt chefer avgörande för verksamheten

Den 2 maj 2023 gjorde Magnus Åberg sin första dag på Signpost.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med och lära av de människor som är på Signpost idag. Samtidigt som jag får jobba uteslutande med rekryteringsprocesser som är väldigt viktiga för de företag som rekryterar. Att rekrytera rätt ledare är en viktig och ofta avgörande investering för deras kommande framgång, konstaterar Magnus.

Anna Rydbacken, VD på Signpost, är glad över tillskottet till teamet:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få samarbeta med Magnus, en otroligt hängiven och duktig seniorkonsult, som kommer komplettera det fantastiska teamet på ett väldigt bra sätt. Vi fortsätter bredda oss så vi kan erbjuda en stor spridning av perspektiv till våra kunder.

Vill du veta mer om hur Signpost kan hjälpa just din organisation att tillsätta framgångsskapande chefer och interimskonsulter? Hör av dig så ser vi fram emot en närmare dialog!

Kontakta Signpost här!

Uppdrag jobb just nu