Cecilia Adielson vid rodret när Signpost expanderar till Göteborg

”Ser fram emot att sätta Signpost på kartan i västra Sverige”

Signpost fortsätter att växa och välkomnar nu Cecilia Adielson till teamet. I rollen som seniorkonsult kommer hon – med utgångspunkt från det nyöppnade Göteborgskontoret – ansvara för att etablera Signpost i regionen. Samtidigt som hon med sin långa erfarenhet från såväl ledarskap som rekrytering övergripande kommer vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av bolagets Diversity Executive Search-metodik.

Cecilia Adielson kommer närmast från rollen som ställföreträdande regionchef i västra Sverige på SEB. Men karriären på storbanken började redan för 23 år sedan. Först som chef för SEB:s kundcenter, därefter som chef för Telefonbanken 24/7 – en verksamhet som hon var med och byggde upp från grunden.

Liksom ledarskap har rekrytering varit en röd tråd genom hela hennes yrkesliv. Inte minst från rollen som chef för SEB:s telefonbank, där hon ansvarade för 700 medarbetare på tre olika geografier i den personalintensiva organisationen.

– En lärdom jag tar med mig är att bygga lag med olika erfarenheter och olikheter är extremt viktigt för framgång. Den erfarenheten kommer jag ha nytta av i mitt nya uppdrag, konstaterar Cecilia.

Jobbet på SEB innebar också veckovis pendlade mellan Göteborg och Stockholm – under 15 års tid. Något som gett Cecilia god kännedom om båda marknaderna, liksom ett brett kontaktnätverk i båda städerna.

Lockande med ny bransch

Erbjudandet om rollen på Signpost kom vid precis rätt tillfälle i livet, berättar Cecilia. Under en längre tid hade hon känt att det var läge att testa något nytt – även om hon då inte hade definierat exakt vad det innebar.

Något som framför allt lockade var möjligheten att få byta bransch:

– Jag gick mycket på lust och känsla i magen när jag valde att tacka ja till det här uppdraget. Det kittlade i magen helt enkelt vid tanken på att få sitta ”på andra sidan”.

Vidare berättar Cecilia att hon tilltalades av Signpost som varumärke, och det lite annorlunda sättet att arbeta med chefsrekrytering, interim management och Executive Search:

Med sin transparenta och kompetensbaserade rekrytering upplever jag Signpost som ett genuint bolag – som samtidigt vågar sticka ut och tydligt ta ställning för mångfald och inkludering i en annars ganska traditionell bransch.

Stärka positionen på västkusten

Cecilia Adielson ser fram emot att stärka Signposts position i Göteborg och västra Sverige

Avslutningsvis ser Cecilia fram emot att stärka Signposts position i Göteborg och västra Sverige:

– Jag ser fram emot att tillsammans med Anna teama upp och bygga upp något helt nytt för att sätta oss på kartan i Göteborg och på västkusten. Samtidigt som vi fortsätter stärka vår befintliga position i Stockholm och hela landet, med målet att hjälpa ännu fler organisationer hitta framgångsskapande ledare och interimschefer som stärker organisationer, affärer och medarbetare.

Anna Rydbacken, VD, instämmer:

– Jag är så glad och förväntansfull att vi nu har Cecilia med oss i teamet. Med hennes långa erfarenhet och breda nätverk och kännedom om marknaden såväl i Stockholm som Göteborg är jag övertygad om att vi kommer fortsätta placera ännu fler framgångsskapande chefer hos våra kunder.

Cecilia började den 16 januari 2023 och kommer arbeta både i Stockholm och Göteborg med omnejd. Vill du veta mer om hur Signpost kan hjälpa din organisation att tillsätta framgångsskapande chefer? Hör av dig så ser vi fram emot en närmare dialog!

Kontakta Signpost här!