Kundtjänstchef till Region Stockholms logistik- och transportföretag MediCarrier AB

MediCarrier AB är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. MediCarrier ansvarar även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter drygt en miljard kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad. Region Stockholm står inför många viktiga utmaningar och möjligheter – MediCarrier behöver vara i framkant för att bidra till den utvecklingen som en samhällsviktig verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Kundtjänstchefen driver MediCarriers kundtjänst för frågor inom affärsområdet sjukvårds- och förbrukningsvaror. Detta innebär planering och utveckling av kundservicefunktionen samt personalansvar för funktionens sex medarbetare (medarbetar- och lönesamtal) och delegerade arbetsmiljöuppgifter inom verksamhetsområdet. Kundtjänstchefen rapporterar till MediCarriers affärschef.

Fokus för kundtjänstchefen kommer att vara att vidareutveckla MediCarriers kundtjänst samt definiera och implementera effektiva arbetssätt och rutiner, med relevant IT-stöd.

En viktig del i arbetet är även att vidareutveckla en proaktiv kunddialog med våra kunder.

MediCarrier är mitt uppe i en genomgripande utvecklingsresa och arbetar just nu intensivt med att bygga vår nya hemsida och e-handel med planerad lansering under hösten 2022. Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för vårdgivare i Region Stockholm att beställa sjukvårdsmaterial och transporttjänster. MediCarriers kundtjänst är en viktig kravställare på vår nya digitala plattform utifrån att en stor del av kundinteraktionen kommer att ske där.

Arbetsuppgifter

 • Chef och ledare med personalansvar och delegerade arbetsmiljöuppgifter
 • Utveckla, engagera och coacha medarbetarna för att erbjuda professionell kundservice
 • Vid behov arbeta operativt, som en i gruppen
 • Identifiera och driva förbättringar i arbetssätt och systemstöd
 • Leda arbetet med att säkerställa kvalitet och underhåll/förbättring av kundregister
 • Delta i utveckling av vår digitala kommunikationsstrategi tillsammans med Marknad
 • Arbeta med proaktiv kundkommunikation i befintliga och nya kanaler
 • Kravställa på framtida ärendehanteringssystem från kundtjänstperspektiv
 • Säkerställa professionell och effektiv ärendehantering
 • Delta och bidra i MediCarriers avvikelsearbete, genom att identifiera och driva förbättringar
 • Säkerställa en lämplig telefonilösning för kundtjänsts behov med stöd av IT
 • Samarbeta nära avdelningarna Marknad, Materialplanering, Transport samt Lagerledning i frågor rörande den dagliga driften för att säkra bra kommunikation och drift

Kvalifikationer

Du har för uppdraget relevant eftergymnasial examen och tidigare erfarenhet av en liknande roll och ansvar. Du har utmärkt administrativ förmåga och goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet i Microsoft Excel.

Det är meriterande om du har tidigare produktkännedom inom det medicinska området, gärna med erfarenhet från liknande verksamhet. Tidigare sjukvårdserfarenhet och kunskap om materialförsörjning inom vården ses också som meriterande. 

Dina egenskaper

För att trivas hos oss behöver du uppskatta att arbeta i en miljö där det ständigt händer nya saker. Du inspireras av att leda och driva utveckling och ser såväl små som stora förbättringar som värdefulla. Det är viktigt att du är flexibel, lösningsorienterad och ser möjligheter till förbättrad kundupplevelse.

Som person är du engagerad och strukturerad, du planerar ditt arbete väl och känner ett stort ansvar för att alltid leverera ett gott slutresultat som gör skillnad för våra kunder, och oss själva. Du är noggrann och har sinne för detaljer. Vidare har du lätt att sätta dig in i våra kunders behov och kan identifiera både möjligheter och lösningar till förbättringar.

Rollen innebär många olika kontaktytor, vilket ställer stora krav på mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har även förmåga att skapa ett engagemang och nå goda resultat i samverkan med andra. Du är lyhörd för andras kunskap och erfarenheter och delar gärna med dig.

Vi erbjuder dig

Ett meningsfullt och varierande arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Sjukvården är en bransch i fokus och vi har många utmaningar och möjligheter framför oss.

Då MediCarrier är en del av Region Stockholm arbetar vi med värdeorden samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Som ny medarbetare/chef hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram som syftar till att du ska få en förståelse för hela bolaget.

Ett hälsofrämjande arbetsliv är viktigt för oss. Du har möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter.

Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med stor utvecklingsagenda – välkommen att visa ditt intresse för detta uppdrag! 

Vi samarbetar med Signpost i detta uppdrag. Vänligen kontakta Stina Nord tel 073 6545257, stina.nord@signpost.se eller Helena Björk 070-951 35 69, helena.bjork@signpost.se för mer information. Välkommen med din ansökan!