CFO till Aros Kapital i Göteborg

Nu finns det en fantastisk möjlighet att vara med på Aros Kapitals framgångsresa – Vi söker en efterträdare i rollen som CFO, då nuvarande CFO Marcus Möller lämnar för nya utmaningar.

Om bolaget

Sedan 2004 har Aros Kapital varit en viktig aktör inom företagsfinansiering. Genom en hög personlig service, stark närvaro, effektiva system och processer erbjuder vi våra kunder ett specialiserat utbud av tjänster som innefattar fakturaköp, företagslån, fastighetslån, inlåning och leasing. Vi fokuserar på B2B – företagsfinansiering och arbetar dedikerat för att hjälpa företag att utveckla och förverkliga sina drömmar.

Idag består Aros Kapital av ca 110 medarbetare som jobbar från våra olika kontor i Göteborg, Stockholm, Örebro, Oslo och London. Huvudkontoret är placerat i Göteborg. Aros Kapital är ett kreditmarknadsbolag som idag ägs av Mellby Gård. Företagskulturen präglas av professionalism, engagemang, entreprenörskap och gemenskap. På Aros Kapital är våra medarbetare viktiga – därför är det naturligt att erbjuda ett brett förmånspaket. 

Om uppdraget

Efter nästan ett decennium tar vår nuvarande CFO, Marcus Möller, sig an nya utmaningar och vi söker därför en passionerad och kompetent efterträdare. Som vår nya CFO kommer du att spela en central roll i koncernledningen och ansvara för strategisk finansiell planering och analys, extern och intern rapportering och koncernens redovisning. Du kommer att vara en nyckelspelare i att skapa, utveckla och säkerställa effektiva processer och kontroller. Rollen kräver inte bara strategiska insikter, utan även ”hands on”- förmåga och stark kommunikation.

I rollen som CFO ansvarar du för ett team om 5 medarbetare, varav 3 är direktrapporterande. Du själv rapporterar direkt till VD. Placeringsort för tjänsten är i huvudsak på kontoret i Göteborg, men möjlighet till placering i Stockholm finns.

Dina arbetsuppgifter inkluderar;

  • Bidra till verksamhetens utveckling som en del av koncernledningen.
  • Stödja Koncernchef/VD i strategiska frågor med rapporter, analyser och utredningar.
  • Leda, stötta och utveckla arbetet inom ekonomifunktionen, för säkerställa att funktionen stödjer koncernens löpande verksamhet, affärsstrategi och långsiktiga mål.
  • Leda och övervaka riskhanteringsprocesser inom finans- och ekonomi.
  • Ansvara för koncernens redovisning samt övergripande budget, prognos och finansiell rapportering gentemot ledningsgrupp, styrelse och myndigheter.
  • Utveckla ekonomirapportering och uppföljning.
  • Ansvara för bolagsformalia, bank- och bolagsjuridik.

Vem är du?

Vi söker dig med flera års erfarenhet som CFO/ekonomichef och som har erfarenhet av att utveckla ekonomi- och rapporteringsfunktioner. Du har ledarerfarenhet med gott resultat, stark analytisk förmåga och en bakgrund inom banksektorn är meriterande. Har du även arbetat i internationell miljö är även detta meriterande. Att du har mycket god kommunikationsförmåga – båda på svenska och engelska ser vi därmed som en självklarhet. Din vilja att utveckla verksamheten, kombinerat med affärsorientering och ekonomistyrning, liksom din förmåga att skapa positiv kultur, gör dig till den perfekta kandidaten.

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, specialister på att rekrytera framgångsrika chefer och ledare. Om du känner att du är redo för nästa steg i din karriär, varmt välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Alla slutkandidater genomgår samma kompetensbaserade intervjuer och tester för en rättvis och saklig jämförelse. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se, alternativt Magnus Åberg på 0709-817 751 eller magnus.aberg@signpost.se. Vi ser fram emot att höra från dig!