Publicerat:

Chef för Workforce Management Sverige till If

If har kundcenter i tre delar av sin organisation; Skadecenter inom skadeavdelningen, Kundcenter & Extern försäljning inom Affärsområde Privat, samt Business Center inom Affärsområde Kommersiellt. Alla kundcenter strävar efter att erbjuda utmärkt service till våra kunder och att uppfylla Ifs löfte om att vara ”Vid din sida”. De olika avdelningarna har liknande förutsättningar och arbetar med liknande fokusområden såsom medarbetarengagemang, effektivitet och nya krav relaterade till digitaliseringen av verksamheten.

Workforce Management är därför en vital del i alla tre centren och är ett av områdena där mer gemensamma arbetssätt och ett mer strukturerat samarbete gynnar verksamheten på en övergripande nivå. Som ledare för Workforce Management Sverige kommer du att etablera en ny funktion inom If Sverige med målet att skapa en framstående enhet. Du kommer att sammanföra kompetens från befintliga team och bilda ett team som tillsammans sätter både kort- och långsiktiga mål samt en vision för WFM-funktionen i Sverige. I din roll kommer du att arbeta nära dina nordiska kollegor och kan komma att få ett nordiskt samarbetsansvar.

Om rollen

Som Ledare för Workforce Management Sverige leder du ett team på cirka 12 personer, inklusive en direktrapporterande ledare, alla placerade i Mölndal och Stockholm. Du blir en del av ledningsgruppen för det svenska kundcentret, rapporterar till Ledare för Kundcenter Sverige, med en matrislinje till Ledare för Skadecenter Sverige.

I din roll kommer du att:

 • Tillsammans med dina nordiska kollegor definiera strategisk inriktning och best practices för Workforce Management på företagsnivå.
 • Förankra en gemensam målbild och karta för utveckling inom WFM-området i kund- och skadecentren och driva utvecklingen enligt denna karta.
 • Harmonisera användning och utveckling av lösningar för kontaktcenter över enheterna.
 • Skapa och underhålla en nordisk data- och rapportstruktur inom WFM-området.
 • Implementera WFM-lösningar som möjliggör större flexibilitet i arbetstider för de anställda.

Vem är du?

Med många års erfarenhet av arbete med ledning inom Workforce Management ser du detta som ett verktyg för att erbjuda enastående kundservice, stärka chefer och skapa välbefinnande och engagemang hos medarbetare. Du brinner för vad trafikanalys, prognostisering och schemaläggning kan göra för att uppnå ovanstående och du har en beprövad erfarenhet av att driva förändringsprocesser i detta syfte. Du är även visionär, med erfarenhet av att måla den större bilden som sömlöst integreras i andra teams visioner och mål. Du är självmotiverad med en proaktiv inställning och utmanar dig själv att fortsätta utvecklas.

Du har även:

 • En akademisk utbildning eller motsvarande.
 • Omfattande ledarerfarenhet och en ledarskapsfilosofi som omfattar starka värderingar och en sann tro på människors förmågor.
 • Framstående kommunikationsförmåga. Du är känd för din förmåga att nå olika målgrupper, sätta en vision och inspirera andra att följa dig på den resan.
 • Beprövade färdigheter i att bygga förtroende och goda relationer i organisationen du leder och förmåga att skapa väl fungerande samarbeten även med andra enheter.
 • En outtröttlig nyfikenhet på nya möjligheter och lösningar.

Vi erbjuder

På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som anställd, förväntar vi oss att du också ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Här är några av förmånerna med att arbeta på If:

 • En inkluderande arbetsmiljö där alla är välkomna.
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter hos det största försäkringsbolaget i Norden.
 • Sociala aktiviteter samt en högkvalitativ professionell miljö.
 • Möjlighet till hybridarbetsplats.
 • Hälsofrämjande arbetsplats med bland annat friskvårdsbidrag och olika sportaktiviteter.
 • Utmärkta försäkringsförmåner.
 • Lunchförmån.
 • Höga pensionsavsättningar.

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att tjänsten låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval, så vänta inte för länge med din ansökan.

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Vill du veta mer innan du skickar din ansökan kan du höra av dig till rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!