Kanslichef till Beredskapskansliet

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din spetskunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, näringslivet, civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i den östgötska vardagen. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.

Regeringen har beslutat att Sverige ska delas in i sex större geografiska områden för civil ledning och samordning, civilområden. I sex län kommer det att finnas civilområdesansvariga länsstyrelser. Landshövdingen i dessa län blir civilområdeschef för respektive civilområde.

Länsstyrelsen i Östergötland utses till civilområdesansvarig länsstyrelse med uppdrag att leda och samordna civilområdet bestående av Jönköpings län, Kalmars län och Östergötlands län.

Landshövdingen, i egenskap av civilområdeschef, ska leda civilområdets arbete och har till sitt stöd ett beredskapskansli. Beredskapskansliet är en enhet placerad direkt under landshövdingen. Beredskapskansliet leds av en kanslichef som är direkt underställd landshövdingen/civilområdeschefen. Civilområdeskansliet är en del av Länsstyrelsen Östergötland. Länsstyrelsen Östergötlands interna rutiner, policys, riktlinjer och strategier gäller även för civilområdeskansliet. Civilområdeskansliet nyttjar även verksamhetsstödet vid Länsstyrelsen Östergötland.

Beredskapskansliets uppdrag är att stödja civilområdeschefen i dennes uppdrag att samordna och leda det civila försvaret inom civilområdet. I uppdraget ingår att ansvara för planering och förberedelser i händelse av större länsövergripande kriser samt vid höjd beredskap inom civilområdet enligt nedan.

Under fredstida kriser ska kansliet ha förmåga och beredskap att bistå med strategisk och operativ samordning och ledning om drabbat län inom civilområdet begär detta.

Verksamheten är i ett uppbyggnadsskede och under hösten 2022 och våren 2023 ska:

I kansliets arbetsuppgifter ingår också säkerhetsskydd, sambandsfrågor, signalskyddsfrågor och frågor relaterade till förberedelser av krigsorganisation. Vidare ingår administrativt stöd för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade handlingar, mötes- och utbildningsadministration samt anordnande av konferenser, möten, seminarier, utbildning, övningar med mera. Övrigt verksamhetsstöd tillhandahålls av avdelningen för verksamhetsstöd.

Rekrytering av enhetens medarbetare kommer att påbörjas snarast. Kanslichefen ges möjlighet att medverka i slutskedet.

Vem är du?

Meriterande är:

Dina personliga egenskaper präglas av (ska-krav):

Övriga krav:

Anställningen innebär krigsplacering vid myndigheten. Resor förekommer, B-körkort är ett krav.

Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett chefsförordnande på 3 år. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Placeringsort i Linköping. Länsstyrelsen arbetar med individuella distansavtal. Tillträde sker snarast och efter överenskommelse.

Vill du veta mer ring rekryteringskonsulter Stina Nord 073-654 5257 eller Fredrika Schartau 070-510 71 30. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2022

Se alla lediga chefsjobb