Publicerat:

Vi söker en säkerhetschef till Sveriges ledande restauranggrossist Martin & Servera

Martin & Servera finns mitt i restaurangbranschen – en bransch som växer. I en ständigt föränderlig värld krävs noggrann hantering av frågor som rör hot, sårbarhet och riskhantering. Vi inrättar nu en ny roll på företaget och anställer en säkerhetschef som ska ansvara för koncernens centraliserade funktion för fysisk och personlig säkerhet. 

Idag finns ansvaret fördelat på flera funktioner i organisationen. Det här är en möjlighet för dig att forma en ny roll hos Martin & Servera, en som kan agera på både strategisk och operativ nivå med hög integritet och omfattande kompetens. Ditt engagemang kommer att spela en avgörande roll i att forma och upprätthålla en säkrare framtid för Martin & Servera. Ta steget och bli den som gör verklig skillnad för säkerheten hos oss!

Om Martin & Servera

Martin & Servera-gruppen med sina olika bolag består av cirka 3000 medarbetare. Inom Martin & Servera Logistik där denna tjänst är placerad, arbetar cirka 2000 av dessa, fördelade på våra lagerorter, terminaler samt huvudkontor i Stockholm. Martin & Servera är en arbetsplats där vi strävar efter det bästa för våra kunder. Mångfald och olikheter ses som en styrka som skapar ett positivt arbetsklimat och driver vår utveckling. Vi värdesätter långsiktighet, hållbarhet och ger stora möjligheter till individuell utveckling i ett öppet och uppmuntrande klimat. Våra gemensamma värderingar, engagerad, modig och kompetent, styr vår dagliga arbetsvardag och skapar en grund för vår framgång. Hos Martin & Servera är samarbete över avdelningsgränserna nyckeln till att lösa utmaningar och forma vår positiva företagskultur. Tack vare medvetna och strategiska insatser har vi skapat ett klimat där vi trivs och når framgång tillsammans.

Din roll

I din roll som Säkerhetschef hos Martin & Servera kommer du att inta en central position som en sammanhållande och koordinerande resurs för hela koncernen, inklusive våra dotterbolag. Ditt ansvar sträcker sig över områdena fysisk säkerhet, personsäkerhet och matsäkerhet på en strategisk och operativ nivå. Du kommer att vara den drivande kraften bakom utvecklingen, implementeringen och utvärderingen av policys och rutiner inom säkerhetsområdet. Du samarbetar med våra olika ledningsgrupper och operativa chefer på ett såväl konsultativt som administrativt sätt. I den här rollen kommer du att genomföra omfattande risk- och hotanalyser samt att säkerställa utarbetande av kontinuitetsplaner och regelbundna krishanteringsövningar. Vid händelser som involverar personsäkerhet agerar du som en operativ resurs och har ansvaret för snabb och effektiv incidenthantering. I egenskap av säkerhetschef kommer du också att vara företagets företrädare gentemot myndigheter och försäkringsbolag i säkerhetsrelaterade frågor. Du kommer att säkerställa att företaget efterlever samtliga relevanta lagar och föreskrifter inom säkerhetsområdet. 

Din profil

  • Flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete på både strategisk och operativ nivå
  • Akademisk utbildning eller motsvarande genom erfarenhet förvärvad kunskap
  • Mycket god kännedom om författningar, föreskrifter och standarder inom säkerhetsområdet
  • Erfarenhet av att ta fram styrande dokument som policys och riktlinjer inom säkerhetsområdet
  • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • Förståelse för samverkan med arbetstagarparter och skyddsorganisationer samt kunskap om medbestämmandelagen.

Som person sätter du stort värde på kommunikation samt samarbete med andra. Du är kritiskt tänkande och analytisk och har en uthållighet i att skapa planering och systematik. Dessa egenskaper krävs för att du ska anpassa dig till förändringar, effektivt samverka med andra och leva våra värderingar Engagerad, Modig och Kompetent.  

Om anställningen

Anställningen är tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm, alternativt Umeå, Enköping, Norrköping eller Halmstad där vi har verksamhet. Du arbetar koncernövergripande och rapporterar till fastighetschefen på Martin & Servera Logistik. Hos oss får du ta del av uppskattade personalförmåner såsom ett generöst friskvårdsbidrag som kan användas till tex träningskort eller massage samt en uppskattad frukost/lunchsubvention. För oss är det viktigt med en trygg arbetsmiljö. För att säkerställa att vår alkohol- och drogpolicy efterlevs utför vi slumpmässiga drog- och alkoholtester på alla arbetsplatser.

Ansökan

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialister på chefsrekryteringar. Tycker du att tjänsten låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval, så ansök snarast, dock senast 2024-05-15. Välkommen till oss!

Vill du veta mer innan du söker är du varmt välkommen att kontakta Magnus Åberg på tfn 0709-817751 eller magnus.aberg@signpost.se