Publicerat:

Nu söker vi en chef till avdelningen för Finans- och verksamhetsstöd till Riksteatern i Stockholm.

Vill du se till att underlätta för kärnverksamheten att uppfylla sitt uppdrag genom att erbjuda ett kvalitativt verksamhetsstöd? Då har du chansen här, tillsammans med dina chefer och medarbetare har ni just det uppdraget! Det finns många spännande utmaningar framför er, precis som det ska vara. Riksteatern är i en utvecklingsresa där du kan få bidra med dina kunskaper inom digitalisering, finansiering och att skapa ett kvalitativt verksamhetsstöd. Dessutom får du ta del av högkvalitativ scenkonst så mycket du hinner.

Om Riksteatern

Riksteatern är en folkrörelse. Ca 40 000 medlemmar, 220 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i riksteaterföreningar över hela landet. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett särskilt ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla, överallt. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till närmare en halv miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullberg och Riksteatern Crea är delar av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Om uppdraget

Riksteaterns Administrativa Chef har det övergripande ansvaret för verksamheten inom avdelningen Finans- och verksamhetsstöd samt ett direkt personalansvar för avdelningens fyra enhetschefer samt tre controllers. Avdelningen består av totalt drygt 20 medarbetare, fördelade på enheterna Ekonomi, IT, Fastighet och Inköp & Affär. Den administrativa chefen ingår i Riksteaterns ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Avdelningen du kommer leda har ett övergripande ansvar för finans, inköp och ekonomi samt för IT och fastighetsfrågor. Avdelningen har även ett övergripande ansvar för att samordna klimatarbetet. Avdelningens målsättning är att bidra med stöttning så att Riksteaterns andra avdelningar ska kunna fokusera på det konstnärliga och på så vis frigöra mer resurser till scenkonst och möten med publiken.

Avdelningen ger ett strategiskt systemstöd och ekonomiskt ramverk till en konstnärlig verksamhet som både är en folkrörelse över hela landet och en statligt finansierad kulturinstitution. Så det handlar om alltifrån förvaltning av Riksteaterns fastighet i Hallunda till väl anpassade system och processer och en tydlig uppföljning där vi i siffror redovisar vår scenkonst.

Din profil

  • Akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi
  • Erfarenhet av att leda chefer
  • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk rapportering för en större organisation
  • Erfarenhet från arbete i ledningsgrupp eller annat strategiskt arbete
  • Meriterande är om du arbetat inom organisationer i ideell sektor/folkrörelse eller värdegrundsbaserad verksamhet.

För att bli framgångsrik i rollen bör du vara en stabil person som har en god förmåga att skapa goda relationer och är tydlig i din kommunikation. Du har en strategisk förmåga och tillämpar tillitsbaserat ledarskap där du med uthållighet vet hur man skapar resultat och framgångsrika förändringsprocesser.

Du erbjuds

  • Ett uppdrag att driva förändringsarbete i Sveriges största producerande turnéteater
  • Engagerade och motiverade medarbetare
  • Stor tillgång till scenkonst

Om anställningen

Tjänsten en tillsvidaretjänst på heltid, med provanställning 6 månaderResor ingår i tjänsten och visst kväll- och helgarbete kan förekomma. Tjänsten är placerade i Hallunda söder om Stockholm. 

Ansökan

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, specialister på att rekrytera framgångsrika chefer och ledare. Om du känner att du är redo för nästa steg i din karriär, varmt välkommen med din ansökan! Alla slutkandidater genomgår samma kompetensbaserade intervjuer och tester för en rättvis och saklig jämförelse. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Magnus Åberg på 0709-817751 eller magnus.aberg@signpost.se, alternativt Anna Rydbacken på 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se. Fackliga representanter är Mikael Ekbäck, Akademikerföreningen, 070-510 49 07, mikael.ekback@riksteatern.se och Nils Ryding Abelli, Scen & Film, Avdelning 15, 0730 63 66 01, nils.rydingabelli@riksteatern.se. Ansök gärna så snart som möjligt dock senast den 20 maj 2024. Vi ser fram emot att höra från dig!