Vi söker en utvecklingsorienterad, nyfiken och trygg Förvaltningschef som vill leda Socialförvaltningen i Vaxholm stad, dess medarbetare och verksamhet framåt!

Vaxholms stad är en liten kommun i länet, men med full fart och starka resultat. Till fördel i vår organisation är att vi snabbt kommer till beslut och genomför saker. Har du viljan och ett stort engagemang i de sociala frågorna, så har du alla förutsättningar att vara rätt person för att driva utvecklingen för Vaxholm stads framtida socialförvaltning.

Om Vaxholms stad

Vaxholm är en idyllisk skärgårdskommun med ca 12 000 invånare och 1 miljon besökare per år. Den pittoreska stadskärnan och kajerna är en träffpunkt för mat och människor och knytpunkt för skärgårdstrafiken. Vaxholm är länets tryggaste kommun 3 mil norr om Stockholm med goda buss- och båtförbindelser. Här finns stora naturområden att njuta av inom gång- och cykelavstånd. Inom kommunens verksamheter är vi idag 500 tillsvidareanställda personer som jobbar med våra kunders, näringsidkares och medarbetares bästa för ögonen utifrån våra värdeord: samspel, engagemang och respekt (SER). 

Uppdraget

Socialförvaltningen arbetar för att alla som vistas i kommunen ska få den hjälp och det stöd de behöver i enlighet med de lagar som rör socialtjänsten. Ansvaret omfattar verksamheteten inom myndighetsutövning äldreomsorg och funktionshinderomsorg, funktionshinderomsorg utförare, individ och familjeomsorg, flyktingmottagande samt utförare äldreomsorg. Uppdraget som Förvaltningschef är ett brett ledaruppdrag där du driver socialförvaltningens verksamheter på lång och kort sikt. Du leder verksamheten genom en underställd avdelningschef med enhetschefer och med direktrapporterande stabsfunktioner i en ledningsgrupp. Du erbjuds en omväxlande och bred roll där du utöver att rita kartan och arbeta strategiskt med att utveckla socialförvaltningen också skapar struktur och är med i själva genomförandet.

Några aktuella framtidsfrågor inom socialförvaltningen är exempelvis den föreslagna nya socialtjänstlagen som bland annat innebär ökade krav på samverkan både internt inom kommunen och med andra parter i samhället. Kompetensförsörjningen är en annan fråga som är aktuell och en generell utmaning hur kommunen kan attrahera personal till socialförvaltningens olika områden. Ett tredje området som kommer vara aktuellt är ett ökat fokus på kvalitetsfrågor inte minst inom äldreomsorgen.

Du leder och ansvarar för verksamheten inför socialnämnden och har en viktig roll i att förverkliga de politiska målen. Du rapporterar till kommunchefen och ingår i dennes ledningsgrupp där du bidrar till helheten och kommunkoncernens strategiska arbete.     

Vem är du?

För att lyckas i uppdraget har du en framåtblick och ett nytänk inom ditt område kopplat till en gedigen kunskap och erfarenhet av myndighetsutövning. Vi tror också du har erfarenhet av en eller flera av verksamheterna som drivs inom ramen för socialförvaltningen. Har du tidigare haft uppdrag i kommunal verksamhet är det positivt och något vi tror du kommer ha nytta av. Har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och lyckats skapa engagemang och delaktighet i organisationen är det värdefullt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift.

Du är en engagerande och entusiasmerande ledare som har många års erfarenhet av gott ledarskap och skriver under på det salutogena ledarskapet.

Du leder och ansvarar för verksamheten inför socialnämnden. I din roll arbetar du nära ordförande för nämnden och du behöver ha en god känsla för det politiska perspektivet, likväl som att du behöver ha en god förmåga att översätta de politiska målen till konkreta insatser.

Som person är du trygg och tycker om att prata i olika grupper och i olika sammanhang.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och viktiga där är bland annat strategisk förmåga, stabilitet, relationsskapande och ledarförmåga.

Tjänsten innebär en säkerhetsklassning, för att erhålla tjänsten behöver godkänd säkerhetsklassning erhållas.

Vad Vaxholm erbjuder

Vaxholms stad är en liten kommun med hög ambitionsnivå. Kommunen levererar god kvalitet och når höga kvalitetsnivåer genom exempelvis. återkommande topplaceringar av skolresultat i Sverige, trygghet i förskolan och i trygghet i vår kommun. Här finns också många pågående stora och intressanta projekt inom stadsutveckling Här är en kommun där mycket händer och pågår parallellt!

En fördel med att jobba inom en mindre kommun är att det är smidigt att skapa samarbeten över enhetsgränserna och man lär sig snabbt mycket om organisationen som helhet. Utvecklingstakten är hög och vi har goda resultat i våra verksamheter, flertalet utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbeten med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer och medarbetare.

Ansökan är nu stängd. Om du har frågor ring rekryteringskonsulter Fredrika Schartau 070-510 71 30 eller Helena Björk 070-951 35 69.

Se alla lediga chefsjobb