Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Vad innebär rollen

En viktig del av rollen som HR-chef är att kontinuerligt utveckla verksamhetsstödet så att det svarar upp mot verksamhetens behov och ha förståelse för att en sådan utveckling sker i dialog med verksamheten. Som HR-chef leder du och utvecklar HR-avdelningen inom områden som arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö och lika villkor, lönehantering, kompetensutveckling samt rekrytering. Andra väsentliga områden är det konsultativa chefsstödet för att ge de bästa förutsättningar för att utöva ett gott ledarskap och för att Södertörns högskola ska vara en attraktiv arbetsplats. Avdelningen arbetar både strategiskt och operativt. Som HR-chef bidrar du till att upprätthålla en förtroendefull relation med arbetstagarorganisationerna.

Till din hjälp har du ett team med drygt tio personer som med djup kunskap och högt engagemang bidrar till högskolans utveckling. Du leder arbetet vid HR-avdelningen, ansvarar för arbetsmiljö, budget och är systemägare till bland annat lönesystem. Du rapporterar direkt till förvaltningschefen, arbetar i nära samverkan med högskoleledningen och sitter med i förvaltningens chefsgrupp

Din förmåga att navigera och driva frågor med både tydlighet, integritet och diplomati blir en viktig framgångsfaktor i rollen.

Vi söker dig som har

Som person är du öppen, lyhörd och kan skapa goda relationer samtidigt som du är drivande, målinriktad och tydlig. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och har förmåga att motivera, entusiasmera och leda medarbetare. Du har hög integritet samtidigt som du är diplomatisk i ditt förhållningssätt. Du stimuleras och inspireras av att verka i en organisation där analytiskt och kritiskt tänkande är honnörsord och bidrar till en dynamisk och innovativ verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett chefsarbete som är självständigt, utvecklande, utmanande och spännande i en framåtblickande miljö som sedan starten präglats av en stor entusiasm och pionjäranda. Du blir en viktig del i arbetet med att skapa en högkvalitativ högskola för alla, oavsett tidigare studievana. Din arbetsplats ligger på bekvämt pendlingsavstånd från Stockholms central och ingår i Campus Flemingsberg där även Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut ingår. Du ingår i ledningsgruppen inom förvaltningen och i Arbetsgivarverkets nätverk.

Du rapporterar till förvaltningschefen och får en chef som är stöttande, uppmuntrande och ger möjligheter och förtroende att lösa uppgiften. Han har förväntningar och ställer krav både på sig själv och på dig och bidrar till att du ska bli en än mer kompetent chef och ledare.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid med tillträde enligt överenskommelse. Södertörns högskola kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag har nu passerat och tjänsten går inte längre att söka. För frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Stina Nord 073-654 52 57 / Anna Rydbacken 070-981 58 73.

Ytterligare upplysningar
Förvaltningschef Hans E Andersson, hans.andersson@sh.se

Se alla lediga chefsjobb