Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för hälsa, medicin och vård (HMV) har en utbildnings- och forskningsverksamhet som spänner över ett brett medicinskt ämnesfält och utmärker sig genom sin tvärvetenskapliga profil. Målet för vår verksamhet är att kunna möta kompetensbehovet och den höga förändringstakten som finns inom hälso- och sjukvården och inom samhället i övrigt. HMV är lokaliserat i Linköping och Norrköping.
Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/hmv

Ditt ansvar och framtida arbetsuppgifter

Vi söker nu en administrativ chef till HMV. Uppdraget för Avdelningen för verksamhetsstöd (VS) är att med ett starkt helhets- och verksamhetsperspektiv ge professionellt administrativt stöd och ansvara för en ändamålsenlig utveckling av området utifrån institutionens behov.

Som chef leder och samordnar du institutionens administrativa verksamhet och är avdelningschef för VS. Du ansvarar för att det administrativa stödet utvecklas och följs upp för att möta universitetets och institutionens fastställda mål och strategier för ett professionellt verksamhetsstöd. Du deltar också i utvecklingen av gemensamma, ändamålsenliga och effektiva arbetsformer inom Linköpings universitet och medverkar i vårt nätverk för administrativa chefer.

Som chef får du möjlighet att forma din avdelning med dess enheter för att ytterligare stärka arbetet med god arbetsmiljö och tydligt ansvar för enheternas medarbetare. Kompetensutveckling och rekrytering av framtida medarbetare är en viktig del i ditt uppdrag.

Du ska säkerställa väl fungerande administrativa processer inom olika områden:

 Som administrativ chef ingår du i institutionens ledningsgrupp och är ett viktigt övergripande ledningsstöd till prefekturen.

Din framtida arbetsplats

Du kommer att arbeta vid Institutionen för hälsa, medicin och vård på Campus US, Linköping. Institutionen har verksamhet både i universitetets administrativa byggnad på Campus US och i sjukhusets korridorer samt på Campus Norrköping. Vi är ca 350 medarbetare som bedriver grund- och forskarutbildning och forskning inom den medicinska fakulteten. VS fungerar som en sammanhållande avdelning för hela institutionen. Vid VS arbetar ca 25 medarbetare.

Vi är en stark forsknings- och undervisningsinstitution som samlar de stora vårdutbildningarna. Att utbilda framtidens vårdpersonal inom såväl beprövad som ny teknik är en viktig förutsättning för att kompetensförsörjningen ska möta ett samhälle i förändring.

Fortsatt pedagogisk utveckling och förnyelse är ett prioriterat område för vår institution.

Våra forskningsområden täcker ett brett spann – från experimentell grundforskning och forskning om nya tekniker och metoder i hälso- och sjukvården till samhällsvetenskaplig och folkhälsovetenskaplig forskning. Flera forskningsprojekt är omfattande med såväl nationella som internationella samarbetspartners medan andra är av mindre skala men även de med tydligt fokus på patient- och samhällsnytta.

Läs mer om oss här https://liu.se/organisation/liu/hmv 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt intresse för att verka i en miljö där högre utbildning och forskning är i fokus. Du är en trygg och tydlig ledare som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet i ditt operativa ledarskap för att nå verksamhetens mål. Vi ser gärna att du har förmågan att arbeta strategiskt på en övergripande nivå med administrativa processer. Som person är du strukturerad och har förmåga att prioritera bland uppgifter. God samarbetsförmåga och förmåga att driva processer framåt är ytterligare egenskaper som är viktiga i rollen som administrativ chef.

Det är krav på:

Det är meriterande med:

Anställningens omfattning: Heltid, tillsvidare.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön och förmåner: Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner: Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.
Facklig kontaktperson i den här rekryteringen är Carina Wennerholm: 013-28 67 71, carina.wennerholm@liu.se

Lika villkor

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Ansökan är nu stängd men har du frågor om är du välkommen att kontakta Helena Björk Senior rekryteringskonsult 070-951 35 69, helena.bjork@signpost.se, Fredrika Schartau Senior rekryteringskonsult 070-510 71 30, fredrika.schartau@signpost.se

Se alla lediga chefsjobb