IT- och digitaliseringschef till Familjebostäder

Familjebostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsmässighet och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder.

Till vår enhet Digital Utveckling söker vi en ny enhetschef. Med ett växande fastighetsbestånd är effektiva arbetsprocesser och effektiva systemstöd kring ny- och ombyggnation och fastighetsförvaltning av avgörande betydelse. Vi jobbar för våra hyresgäster, för framtidens Stockholm och vi tänker digitalt först – hos oss bidrar du till att leverera smarta och välkomnande boendemiljöer för dagens och morgondagens stockholmare.

Du erbjuds

Ett chefsuppdrag som är en nyckelposition i Familjebostäder och i arbetet mot vår vision, att skapa hem för en enklare vardag.

Dina ansvarsområden

Som IT- och digitaliseringschefen planerar, leder och fördelar du arbetet samt ansvarar för att enheten arbetar effektivt och målfokuserat, med ständig förbättring och utveckling som ledstjärnor. Ditt uppdrag är också strategiskt och syftar till att förverkliga att vara drivande i Familjebostäders digitaliseringsarbete.

Mer i detalj betyder det att: 

Omvärldsbevakning och säkerställande att bolaget tar till sig av relevant information

Värt att veta

Du rapporterar till Chef för Affärsutveckling och ingår i ledningsgrupp för avdelningen tillsammans med övriga chefer, dels din gruppchef och dels enhetschef Miljö.

Din arbetsplats finns i Hammarby sjöstad. Vi tillämpar flexibla arbetssätt med möjlighet till delvis distansarbete. Vill du veta mer om vad Familjebostäder erbjuder för förmåner och hur några av medarbetarna upplever att det är att jobba hos oss? Läs mer här.

Din framtida organisation

Den enhet du leder heter Digital utveckling och är en del av Avdelningen för affärsutveckling där också en miljöenhet och flertalet strategiska tjänster ingår. Totalt består avdelningen av drygt 30 medarbetare varav ungefär hälften arbetar på Digital utveckling.

Dina kvalifikationer

Meriterande är erfarenhet från liknande roller i offentlig verksamhet

För att lyckas i rollen behöver du ha en mycket god kommunikativ förmåga och tycka om att driva digitalisering i samarbete med alla bolagets verksamhetsdelar.

Att jobba hos Familjebostäder

Att vara en del av ett genuint och trevligt bolag med goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda samtidigt som bolaget är i en tillväxt-och utvecklingsfas. Hos Familjebostäder får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. https://familjebostader.com/om-oss/karriar/jobba-hos-oss/vi-erbjuder/

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan, intervjuer kommer att ske löpande sista ansökningsdagen är 7 november!

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Ansökan är nu stängd. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Stina Nord på 073-6545257 eller stina.nord@signpost.se, alternativt till Fredrika Schartau 070-5107130, fredrika.schartau@signpost.se. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Se alla lediga chefsjobb