Musikverket är en expertmyndighet som har till uppgift att dokumentera, bevara, främja, bygga upp kunskap om och tillgängliggöra teaterns, dansens och musikens kulturarv. Myndigheten har också till uppdrag att främja ett varierat musikaliskt utbud präglat av konstnärlig förnyelse och hög kvalitet. I Musikverket ingår Scenkonstmuseet, Elektronmusikstudion EMS, Svenskt visarkiv, Musik- och teaterbiblioteket, Caprice Records samt en administrativ stab och en kommunikationsstab. Mer om Musikverket. 

Vill du driva och utveckla ekonomienheten för Musikverket med ansvar för myndighetens redovisning och externa ekonomiska rapportering? Här ligger fokus på att operativt leda arbetet med budget, utfall, uppföljning, måluppfyllelse och återrapportering av anslag. Ett utmärkt uppdrag för dig som vill jobba verksamhetsnära på en myndighet med ekonomi i ett brett perspektiv!

Du erbjuds

Dina ansvarsområden

Värt att veta

Ekonomiansvarig utgör tillsammans med ekonomihandläggaren ekonomifunktionen på Musikverket. Ekonomienheten ingår i den administrativa staben tillsammans med IT, HR, registratur/verksarkiv och lokaler/kontorsservice. Din huvudsakliga arbetsplats är kontoret på Musikverket, Sibyllegatan. Några av Musikverkets verksamhetsområden finns på andra adresser, vilket innebär att visst arbete sker på Tegeluddsvägen och Söder Mälarstrand. Musikverket har ca 80 anställda.

Dina kvalifikationer

Som person är du noggrann, analytisk och du har lätt för att skapa dig en god uppfattning om verksamheten bakom siffrorna. Självständigt arbete, där du har möjlighet att påverka och utveckla ditt ansvarsområde, är något du trivs med och stimuleras av. Du har en pedagogisk förmåga som underlättar gott samarbete med många olika interna kontakter. Då arbetstakten tidvis är hög är det viktigt att du kan organisera ditt arbete och vid behov prioritera.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Ansökan stängd

Ansök till detta uppdrag är nu stängd. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Helena Björk på 070-951 35 69 eller helena.bjork@signpost.se alternativt till Stina Nord på 073-6545257 eller stina.nord@signpost.se.

Facklig kontaktperson för SACO är Anna Björk som nås på 08-519 554 78 eller anna.bjork@musikverket.se

Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Se alla lediga chefsjobb