Administrativ direktör till MAX IV – en världsunik forskningsanläggning vid Lunds universitet

Har du viljan och förmågan att leda en stödverksamhet i världsklass?

MAX IV i Lund, en ledande forskningsanläggning med internationell profil, söker dig som vill fortsätta utveckla den administrativa divisionen. Du får här en fantastisk möjlighet att skapa förutsättningar för en välfungerande förvaltning som stödjer framstående forskning!

Ditt uppdrag

MAX IV har fyra divisioner, varav Administrativa divisionen är en. Den administrativa divisionen leder arbetet med att säkerställa en gemensam förvaltning som skapar goda förutsättningar för ledning av laboratoriet samt laboratoriets kärnverksamhet. Administrativa direktören är chef för divisionen, som består av avdelningarna Finans, HR, Byggnadsförvaltning samt Kommunikation. Inom divisionen arbetar ca 20 personer.

Som Administrativ direktör har du det övergripande ansvaret för den administrativa divisionen, vilket bland annat innebär;

Värt att veta

MAX IV har identifierat utvecklingsområden i nuvarande organisation och system för utveckling och kvalitetsarbete. Styrelsen har antagit en ny vision och strategi för laboratoriet för att rikta utvecklingen fram till 2032. Pågående utvecklingsområden inkluderar förändring av laboratoriets ekonomimodell, expansion, kompetensutveckling och rapportering till uppdragsgivare. Uppdraget kräver ett engagerat ledarskap och förståelse för kärnverksamhetens behov och utmaningar, samt förmåga att planera strategiskt.

Den administrativa direktören rapporterar direkt till MAX IV:s direktör. Du ingår i laboratoriets ledningsgrupp och är ett stöd till direktören i kontakter och förhandling inom och utom laboratoriet.

Din framtida organisation

MAX IV är Sveriges största och mest ambitiösa satsning på nationell forskningsinfrastruktur och är en av världens ljusstarkaste synkrotronljusanläggningar sedan den invigdes i juni 2016. MAX IV är en toppmodern forskningsanläggning som hjälper forskare över hela världen att lösa några av de mest akuta utmaningarna som samhället står inför idag. Genom att bidra till utvecklingen av nya behandlingar för cancer och skapa mer effektiva solceller, spelar MAX IV en viktig roll för att främja vetenskap och innovation. MAX IV kan beskrivas vara ett gigantiskt mikroskop som använder intensivt röntgenljus för att studera material på atom- och molekylnivå. Denna teknik gör det möjligt för forskare att se strukturen och egenskaperna hos material i otrolig detalj, vilket kan användas för att utveckla nya material, förbättra befintliga och lösa en mängd vetenskapliga och tekniska problem.

MAX IV-laboratoriet är i huvudsak statligt finansierat och är organiserat inom Lunds universitet. Vi är ca 300 medarbetare i nuläget.

Ytterligare information om MAX IV finns på vår hemsida: https://maxiv.lu.se

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46000 studenter och mer än 8000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Du erbjuds

 Dina kvalifikationer

Som person har du hög arbetskapacitet och god samarbetsförmåga. Du besitter också förmågan att arbeta strategiskt, är flexibel, strukturerad, handlingskraftig och prestigelös. Du är van vid att ha, samt trivs med, en tydlig ledarroll. Du är stabil, trygg och engagerande i ditt ledarskap. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, bygger broar, stärker och stöttar och är lyhörd. Ett ledarskap baserat på tillit, tilltro och öppenhet helt enkelt, vilket är en framgångsfaktor hos oss och något vi önskar är naturligt för dig.

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan!

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Vill du veta mer innan du söker kan du höra av dig till rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815873 eller anna.rydbacken@signpost.se, alternativt till Cecilia Adielson på 0735-966954 eller cecilia.adielson@signpost.se. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!