Universitetsdirektör till Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vill du bidra i utvecklingen av Göteborgs universitet, ett av Sveriges största lärosäten? Som universitetsdirektör är du en del av lärosätets högsta ledning med uppdrag att vidareutveckla förutsättningarna för en välfungerande stödverksamhet som stödjer utbildning och forskning av högsta kvalitet.

Arbetsuppgifter

Universitetsdirektören är chef för den gemensamma förvaltningen inom universitetet. Arbetet erbjuder ledning av en stor och komplex miljö som präglas av professionalitet och hög utvecklingstakt samtidigt som kontinuerliga krav ställs på ändamålsenliga och effektiva lösningar samt en utvecklad kvalitetskultur.

Som universitetsdirektör ansvarar du på uppdrag från rektor att;

Din framtida organisation

Du leder den gemensamma förvaltningen med ca 700 medarbetare och en budget på ca 950 miljoner kronor. Gemensamma förvaltningen ger stöd till hela universitetet för att det ska kunna bedriva forskning, utbildning och samverkan av högsta kvalitet samt fullgöra sitt övergripande myndighets- och arbetsgivaransvar.

Uppdraget bygger på verksamhetens behov av stöd och på de krav som ställs på en statlig myndighet. För mer information Gemensamma förvaltningen – Medarbetarportalen (gu.se)

Kvalifikationer

Vi söker dig som tillsammans med övriga i universitetsledningen vill driva och kvalitetsutveckla verksamheten och arbetsformer. Som universitetsdirektör ska du leda och säkerställa en väl fungerande verksamhet. För att du ska bli framgångsrik i rollen krävs att du har;

Följande är meriterande:

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Egenskaper som vi söker hos universitetsdirektören är personlig mognad. Som person vill vi att du är kommunikativ, tydlig och med en förmåga att delegera. Du har en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och bygga förtroendefulla och trygga relationer både inom och utanför organisationen. Att arbeta strukturerat, kvalitetsutvecklande och med hög personlig integritet är väsentliga delar i din profil. Den vi söker ska ha lätt för strategiskt tänkande och för att samarbeta med andra.

Anställning

Anställningen är tillsvidare med omfattning på 100% med placering vid Gemensamma förvaltningen. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan!

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Kontaktuppgifter för anställningen

 Vill du veta mer kan du höra av dig till rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815873 eller anna.rydbacken@signpost.se, alternativt till Cecilia Adielson på 0735-966954 eller cecilia.adielson@signpost.se.

Ansökan

Ansökningstiden för den här tjänsten är passerad, men du är varmt välkommen att kontakta oss ifall du har andra frågor kring den eller andra tjänster vi arbetar med.

Ansökan ska vara inkommen senast 2023-05-11.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år eter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Se alla lediga chefsjobb