Chef till Upphandling

Det är på regeringens uppdrag som Statens fastighetsverk förvaltar vårt gemensamma natur- och kulturarv. Vi förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. 

Som medarbetare är vi stolta över att vara anställda på en myndighet, arbeta utifrån den statliga värdegrunden och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Vi söker nu dig som vill leda och utveckla inköpsverksamheten inom SFV.

Upphandlingar ska möta inköpsbehoven, vara effektiva och samtidigt bidra till ett samhälle som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart. SFV är en stor upphandlande aktör inom byggsektorn och vi behöver ytterligare utveckla inköpsverksamheten till att bli mer strategisk i hela inköpsprocessen. Vi implementerar bland annat ett ledningssystem mot mutor där inköpsprocessen spelar en viktig roll. SFV inför även kategoristyrda inköp.

Din roll

Enhetens uppdrag är att genomföra upphandlingar, avrop, viss avtalsförvaltning och att stötta verksamheten i avtalsuppföljning och i upphandlingsfrågor. Inom enheten ligger tyngdpunkten på konsult-, drift-, underhålls- och byggentreprenadupphandlingar. Det är såväl inrikes som utrikes objekt som upphandlas och arbetet bedrivs ofta i projektform och i nära samarbete med olika delar av organisationen. I uppdraget ingår även intendentur, internservice och lokalfrågor.

Som chef för upphandlingsenheten ansvarar du för;

Du ingår i Finansdirektörens ledningsgrupp tillsammans med Ekonomichefen, Chefen för GD-stöd och verksamhetsstyrning och du rapporterar till Finansdirektören.

Din profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Du har gedigen chefserfarenhet samt förmåga att leda en verksamhet affärsmässigt och strategiskt. Du har erfarenhet från arbete med upphandling och inköp och därmed goda kunskaper inom området. Det är också viktigt att du har förmåga att omsätta myndighetens mål och strategier i konkreta mål för verksamheten. 

Du har god kännedom om lagstiftning och avtal inom området samt god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, i både svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande att du har ledarerfarenhet inom offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förutsätter att du har god förmåga att leda och tillämpa ett tillitsbaserat ledarskap. Du lyssnar in, avväger, samarbetar och skapar goda relationer. Du har också en god förmåga att analysera och bedöma konsekvenser och risker både för enskilda projekt och för helheten.

Om anställningen

Anställningen är tills vidare och SFV tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi sitter centralt i Stockholm med möjlighet till distansarbete i viss utsträckning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap krävs.

Fackliga representanter för Saco, Seko och OFR/S nås via vår växel, 010-478 70 00.

Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Ansökan

Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Sista ansökningsdag är 2023-08-24 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Statens fastighetsverk med Signpost som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad.

Vill du veta mer innan du söker är du varmt välkommen att kontakta Anna Rydbacken på
tfn 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se alternativt Magnus Åberg på
tfn 0709-817751 eller magnus.aberg@signpost.se

Se alla lediga chefsjobb