Chef till Kulturmiljöenheten på Statens Fastighetsverk

Det är på regeringens uppdrag som Statens fastighetsverk förvaltar vårt gemensamma natur- och kulturarv. Vi förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark.

Som medarbetare är vi stolta över att vara anställda på en myndighet, arbeta utifrån den statliga värdegrunden och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Med grund i uppdraget att för statens räkning förvalta fastigheter med höga kulturhistoriska värden och som inrymmer viktiga samhällsfunktioner har kulturmiljöenheten en viktig roll i organisationen.

Vi söker nu dig som har vilja, förmåga och kompetens att leda och utveckla Kulturmiljöenheten och Statens fastighetsverks kulturmiljöarbete!

Inom SFV:s projekt- och specialistavdelning finns enheten för kulturmiljö. Enheten ansvarar för styrning, samordning, utveckling och rådgivning i frågor som rör myndighetens kulturmiljöarbete. Enheten ansvarar vidare för antikvariska frågor som rör arkitektur/gestaltning, fysisk tillgänglighet, landskap och arkeologi. Samordning av världsarvsfrågor och inredning bland annat i länsresidensen ligger också på enheten. Slutligen ansvarar enheten för handläggningen av fastighetsanknutna remisser om objekts- eller områdesskydd.

Din roll

Som Chef för Kulturmiljöenheten är du en nyckelperson i arbetet med att tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla myndighetens kulturmiljöarbete. Du leder och inspirerar din personal samtidigt som du samarbetar tätt med andra inom SFV.

Din profil

Vi söker dig med en inom området relevant universitets- eller högskoleutbildning. Din förmåga att strategiskt leda och samarbeta är avgörande för att trivas och lyckas i rollen. För dig är det självklart att du i en chefsroll agerar utifrån arbetsgivarperspektivet. Det är viktigt att du har en god förmåga att omsätta myndighetens strategi och övergripande mål i enhetens arbete. Du har god kännedom om lagstiftning inom området samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har erfarenhet av att som chef ansvara för kulturmiljöfrågor och det är meriterande med chefserfarenhet från offentlig sektor. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förutsätter att du har god förmåga att leda med ett tillitsbaserat ledarskap. 

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare och SFV tillämpar chefsförordnanden med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi sitter centralt i Stockholm med möjlighet till distansarbete i viss utsträckning.

Vi genomför säkerhetsprövning innan anställning och förutsätter att du även klarar en registerkontroll om detta kommer att krävas.

Fackliga representanter för Saco, Seko och OFR/S nås via

vår växel, 010-478 70 00.

Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Ansökan

Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Sista ansökningsdag är 2024-01-07 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Statens fastighetsverk med Signpost.

Vill du veta mer innan du söker är du varmt välkommen att kontakta Anna Rydbacken på tfn 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se alternativt Cecilia Adielson på tfn 0735-966954 eller cecilia.adielson@signpost.se 

Se alla lediga chefsjobb