LRF söker chef Näringspolitisk Analys

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF hade vid årsskiftet runt 130 000 medlemmar. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. LRFs medlemmar driver 90 000 företag och är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.

Vill du vara med och leda LRFs politikutveckling? Vi arbetar dagligen för att förbättra förutsättningarna och villkoren för det gröna näringslivet. En viktig del i detta är opinionsbildning och politisk påverkan.

Om tjänsten

Inom enheten Näringspolitisk Analys arbetar vi med att utveckla LRFs näringspolitiska ställningstaganden genom att analysera och bereda olika politiska, eller av LRF identifierade, förslag. Enheten arbetar brett med alla politikområden som påverkar våra medlemmar och därmed kan ställningstagandena och analyserna gälla allt från exempelvis ägande- och brukanderätt, djuromsorg, regelförenkling, hållbarhet och den gemensamma jordbrukspolitiken. Inom enheten ansvarar vi även för juridisk vägledning till medlemmar.

Här har du möjligheten att vara med och utveckla LRFs näringspolitiska positionering och förutsättningarna för de gröna näringarna!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att ansvara för att leda och driva arbetet med att utveckla LRFs näringspolitiska ställningstaganden och positioner inom samtliga politikområden som LRF arbetar med. Detta görs i samverkan med andra delar av avdelningen, så som exempelvis LRFs branschavdelningar, men också tillsammans med övriga delar av LRF så som LRFs regioner. I rollen ingår även att samverka med myndigheter och andra organisationer och inte minst det proaktiva arbetet med våra medlemmar och förtroendevalda. Näringspolitisk Analys besitter sakkompetens i LRFs stora näringspolitiska frågor och ansvarar för att bevaka och analysera sakfrågors utveckling och politiska förslag ur olika perspektiv samt utvecklar LRFs näringspolitiska ställningstaganden och positioner.

Enheten omfattar cirka 14 medarbetare som är sakkunniga inom olika områden. Merparten av medarbetarna arbetar på huvudkontoret i Stockholm och resterande har placeringsorter inom LRFs regionala verksamhet. Som enhetschef har du ansvar för såväl det operativa som det strategiska arbetet för enheten och arbetet sker i nära samverkan med andra enheter inom avdelningen.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp samt även i arbetsgrupper och samverkansforum med andra avdelningar och regioner och Du rapporterar till avdelningschefen för Näringspolitik och företagande.

Din bakgrund

Vi söker dig som har mycket god ledarskapsförmåga och kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare.

Du har erfarenhet av framgångsrikt näringspolitiskt påverkansarbete och god förståelse för drivkrafter i politiken. Därtill har du god kännedom om de gröna näringarna och såväl intresse som förståelse för de frågor vi arbetar med. Du har även erfarenhet av att arbeta i och leda en självständig expertorganisation.

För rollen krävs lämplig akademisk utbildning, erfarenhet av att leda i förändring och du har erfarenhet av budget- och verksamhetsansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i intresse- och medlemsdrivna organisationer.

Som person är du drivande, resultatinriktad och analytisk med förmåga till helhetsperspektiv och strategiskt tänkande. Du är öppen, lyhörd och kommunikativ och har, som den trygga och prestigelösa ledare du är, en god förmåga att samarbeta med kollegor och engagera dina medarbetare tack vare ditt genuina intresse för människor och ledarskap.

Vi erbjuder dig

En intressant och utvecklande roll i hjärtat av LRFs näringspolitiska verksamhet där du får vara med och utveckla LRF och de gröna näringarnas positionering i samhällsdebatten. Du får dessutom möjlighet att leda en mycket kompetent grupp medarbetare med bred akademisk och sakmässig kompetens och tillsammans med chefskollegor utveckla ledarskapet och verksamheten inom LRF. Du välkomnas till vackra moderna lokaler i Stadshagen, i Stockholm. Vi arbetar flexibelt men med majoritet av arbetstiden på kontoret.

Kontakt

Välkommen att kontakta Magnus Åberg på Signpost för mer information och dialog kring tjänsten på mail magnus.aberg@signpost.se  Facklig kontakt är Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen) henrik.sporrong@lrf.se eller Sofie Leosson (Saco) sofie.leosson@lrf.se

Din ansökan

Du ansöker genom att klicka på länken för att komma vidare till LRF:s karriärsida. Urval kommer att ske fortlöpande varför vi önskar att du söker tjänsten snarast, men allra senast den 11 januari 2024

Välkommen att söka tjänsten! 

Se alla lediga chefsjobb