HR-Direktör till Teracom Samhällsnät

Teracom Group är en statligt ägd koncern som levererar säkra kommunikationstjänster över en robust och yttäckande infrastruktur till Sveriges samhällsviktiga aktörer; offentliga såväl som privata. Som ett bolag med stort samhällsengagemang och mångårig erfarenhet av att ha ansvar för nät med beredskapsåtagande har vi under lång tid utvecklat, och fortsätter att utveckla, våra förmågor för att kunna leverera de tjänster som aktörer med samhällsviktig verksamhet efterfrågar.

Sommaren 2020 beslutade aktieägaren staten att bredda vårt uppdrag så att det nu sammantaget innebär att vi har en samhällsstöttande roll vad gäller yttäckande säkra och robusta nät för radio, TV och samhällsviktiga uppkopplade system. Därför har vi samlat våra tjänster under det gemensamma varumärket Teracom Samhällsnät.

Vi levererar samhällsviktig kommunikation där det behövs, när det behövs.

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta strategiskt med attraktionskraft, kompetensförsörjning och andra centrala och viktiga HR-frågor i ett statligt ägt bolag med samhällsviktigt uppdrag.

Som HR-direktör har du ett tydligt strategiskt fokus där dina främsta egenskaper är att se helheten, sammanhang och nya möjligheter, och omsätta dessa i praktiken. Det omfattar att överblicka, bedöma och hantera behov av organisatoriska och kompetensmässiga förändringar för företaget som helhet, såväl som att utveckla arbetet inom HR-avdelningen.

Avdelningen ansvarar för Teracoms personalpolitik, kompetensförsörjning, kompetensutveckling, arbetsmiljö och samverkansfrågor samt för att lämna stöd i dessa frågor till alla nivåer i företaget. Det innebär att långsiktigt formulera och driva utvecklingen för att säkerställa att företaget är en attraktiv arbetsgivare med kompetenta och engagerade medarbetare och chefer. HR-direktören företräder Teracom i arbetsgivarfrågor såväl internt som externt.

HR-avdelningen består av lönekontor, HR koordinator, 2 HRBP samt en arbetsmiljö-specialist.

Rollen är en heltidstjänst vid Teracoms huvudkontor i Stockholm. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt eller nordiskt medborgaskap samt en hög närvaro på plats. Godkänd säkerprövning med registerkontroll samt godkänd alkohol- och drogtest krävs för anställning.

 

Vem är du?

För att Teracoms verksamhet ska fortsätta utvecklas och vara ett attraktivt val för dagens och morgondagens medarbetare söker vi en HR-direktör med lång erfarenhet av förändringsledarskap inklusive erfarenhet av att coacha chefer i deras ledarskap.

Teracom lägger stor vikt vid ett gott ledarskap. Hos oss innebär ett gott ledarskap att du tar ansvar för helheten och förverkligar företagets vision och mål.

Vi ser att du har flera års erfarenhet av brett HR-arbete på strategisk ledningsnivå i en komplex organisation. Du har framgångsrikt lett och drivit förändrings- och utvecklingsarbeten och har gedigen erfarenhet inom områden som ledarutveckling, kompetensförsörjning och hälsofrämjande arbetsmiljö. Vi ser vidare att du har goda kunskaper inom arbetsrätt och förhandling samt har förmåga att skapa en förtroendefull och utvecklingsinriktad samverkan tillsammans med de fackliga organisationerna.

 

Dina kvalifikationer:

·        Akademisk examen inom området för avdelningens uppdrag eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

·        Mångårig aktuell chefserfarenhet inkluderande fullständigt verksamhets-, budget och personalansvar.

·        Flerårig erfarenhet av att leda operativ och strategisk HR-verksamhet i en större organisation.

·        Gedigen erfarenhet av arbete med strategiska utvecklingsfrågor och långsiktigt förändringsarbete i en komplex verksamhet.

·        Erfarenhet av att coacha chefer.

·        Kunskap och erfarenhet av personalpolitik, arbetsrätt, samverkan och fackliga förhandlingar.

·        Kunskap och erfarenhet av strategisk kompetensförsörjning.

·        Erfarenhet av aktivt arbete med trygg och säker arbetsmiljö.

·        Erfarenhet av arbete i strategisk/nationell ledningsgrupp.

·        God kommunikativ förmåga i tal och skrift, på svenska och engelska.

 

Det är meriterande om du har:

·        Utbildning riktad till chefer.

·        Erfarenheter av att hantera medial uppmärksamhet.

·        Erfarenhet av upphandling.

·        Erfarenhet av dygnet runt verksamhet.

 

Anställningens omfattning:

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas. Chefsavtal

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm                          

Ansök senast: 2024-01- 26

Tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Kontakt

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Signpost. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stina Nord, stina.nord@signpost.se 073-6545257 eller Fredrika Schartau, fredrika.schartau@signpost.se 070-5107130

Välkommen med din ansökan!

 

Fackliga företrädare:

Magnus Sundberg, Seko, tel: 08 – 555 422 55

Jörgen Edberg, Unionen, tel: 08 – 555 423 59

Christina Boström, Akademikerna, tel: 08 – 555 420 54

Se alla lediga chefsjobb