Vi söker nu för kunds räkning en Group Treasurer till ett ledande svenskt tillverkningsföretag som är noterat på börsen med placering i Stockholm.

Starten på interimsuppdraget är i mars och på ca 6 månader.  I detta uppdrag kommer du agera ansvarig för treasuryfunktion på svenska moderbolaget med ett personalansansvar för två medarbetare. Utöver att du har erfarenhet från tidigare ansvarsroller inom treasury ser vi gärna att du har djupare kunskap inom fx.

Dina ansvarsområden

·        Daglig ledning av treasuryfunktionen

·        Personalansvar för två medarbetare

·        Ledning och hantering av företagets globala valutarisker och exponeringar.

·        Utveckling och genomförande av effektiva valutahanteringsstrategier för att minimera risker och maximera resultat.

·        Daglig uppföljning av valutamarknaden och identifiering av möjligheter och hot.

·        Månatlig treasuryrapportering

·        Stötta IR vid interimsrapporteringen

·        Samarbeta nära med andra avdelningar, såsom finans, redovisning och försäljning, för att säkerställa en integrerad och samordnad approach till valutahantering.

Önskad bakgrund och förmågor

·        Erfarenhet av att arbeta som Group Treasurer eller inom liknande roller, idealiskt inom större internationell koncern.

·        Djupgående kunskap om valutahantering och finansiell riskhantering.

·        Stark analytisk förmåga och förmåga att fatta välgrundade beslut under tidspress.

·        Kommunikationsfärdigheter på både svenska och engelska, både i skrift och tal.

·        Förmåga att snabbt anpassa sig till förändrade förutsättningar och ta initiativ till förbättringar.

Nästa steg

Tillsättningen av interimsuppdraget sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan idag!

Vänligen notera att Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll kommer att tillämpas. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Vill du veta mer innan du söker kan du höra av dig till Magnus Åberg på 0709-817751 eller magnus.aberg@signpost.se.Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Se alla lediga chefsjobb