Teaterchef till Uppsala Stadsteater

Vill du fortsätta driva och utveckla en av Sveriges mest framgångsrika teatrar? Här finns nu chansen att få ta vid och fortsätta denna fantastiska resa som bygger på ett recept av nyfikenhet, konstnärlig öppenhet och ett stort intresse för kulturens viktiga roll i samhället.

Om Uppsala Stadsteater

Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Som institutionsteater förvaltar vi traditioner och kulturarv samtidigt som vi vill förnya scenkonsten. Stora scenproduktioner och dramatiska verk, musikteater, monologer och kammarspel tillsammans med gästspel och publiksamtal, når omkring 80 000 personer varje år.

Uppsala stadsteater är ett kommunalt helägt bolag som ingår i Uppsala stadshus AB. Teatern har fyra scener, där vi har regelbunden verksamhet och spelar i repertoar. Vi producerar ca 20-25 egna produktioner varje spelår. I huset arbetar cirka 80 fast anställda personer samt ett stort antal visstidsanställda under ett år.

Ditt uppdrag

Som Teaterchef driver och utvecklar du Uppsala Stadsteater. Du har tydliga ägardirektiv och målsättningar för verksamheten. Till din hjälp har du fantastiska, engagerade medarbetare!

Uppsala Stadsteater har en framgångsrik period bakom sig med en mycket god publiktillströmning och ett framgångsrikt arbete med att skapa en varierande repertoar för en bred målgrupp. Uppdraget är att fortsätta utveckla och stärka den verksamheten och att ytterligare stärka även den regionala närvaron. I rollen har du det yttersta ansvaret för den konstnärliga processen. Du har också fullt verksamhetsansvar för bolaget och rapporterar till styrelsen, som är politiskt sammansatt.

Som Teaterchef ingår du i koncernledningen med övriga bolag och förvaltningar inom Uppsala kommun där man gemensamt driver utvecklingen av ett attraktivt Uppsala.

Dina ansvarsområden som VD är bla;

Dina ansvarsområden som konstnärlig ledare är bla;

Din bakgrund

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att driva och leda teaterproduktion framgångsrikt. Du har dokumenterat god förmåga att skapa breda repertoarer och kunskap om hela den konstnärliga processen från idé till färdig produktion. Du har chefserfarenhet inom teater/scenkonst. Du har också haft verksamhetsansvar som inbegriper personal-, budget- och resultatansvar i en större organisation. Du har skaffat dig en god förståelse för politiskt styrda organisationer.

Det är meriterande om du har medievana och ett brett nätverk inom teater/scenkonst även internationellt. En formell chefsutbildning är också meriterande.

Som person är du visionär och har en helhetssyn som du omvandlar för att skapa ett tillitsbaserat och tydligt ledarskap. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, såväl internt som externt. Du är stabil och har en hög organisatorisk medvetenhet för att kunna skapa bästa möjliga resultat i alla olika sammanhang. Du är nyfiken och öppen och vill alltid fortsätta utveckla, såväl dig själv som den verksamhet du leder.

Du drivs av att skapa teater som attraherar vana teaterbesökare såväl som nya. Du drivs också av att få vara med och driva en positiv samhällsutveckling där teatern spelar roll.

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att tjänsten låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Vill du veta mer innan du skickar din intresseanmälan kan du höra av dig till rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se , alternativt till Fredrika Schartau på 0705-107 130 eller fredrika.schartau@signpost.se . Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

 

Se alla lediga chefsjobb