HR-chef till Familjebostäder

Vill du driva och utveckla en välfungerande och modern HR-organisation? Här finns nu chansen att få ta vid och fortsätta denna resa tillsammans med ett kompetent och engagerat team.

Om Familjebostäder

Jobbet på Familjebostäder är inte ett vanligt jobb. Det är ett viktigt jobb. Vi bidrar till att Stockholm är en stad där alla kan bo bra. Vårt uppdrag är att se till att de som bor hos oss trivs och är trygga i det viktigaste de har; sina hem. Våra nybyggda hus möter moderna behov och de byggs på ett sätt som tar hänsyn till framtida generationer.

För oss är hållbarhet också det rent mänskliga. Vi är högt rankade när det kommer till ledarskap och vi strävar alltid efter att du som jobbar hos oss ska få ihop din vardag: oavsett om det handlar om arbetstidens förläggning eller massage på arbetstid. Det är den omtanken som också avspeglas i vår värdegrund – i varje möte med våra kunder och hur vi är mot varandra. Har detta betydelse för dig vet vi att du kommer trivas. Välkommen till ett viktigt jobb. 

Ditt uppdrag

Du är en del av företagsledningen och tar ett företagsledande helhetsansvar samt leder och driver HR-arbetet såväl strategiskt som verksamhetsnära.

HR-avdelningen ansvarar för personalpolitik, kompetensförsörjning, kompetensutveckling, arbetsmiljö och samverkansfrågor samt för att vara stöd i dessa frågor till alla nivåer i bolaget. Det innebär att formulera och driva utvecklingen för att säkerställa att Familjebostäder fortsätter ha kompetenta och engagerade medarbetare och chefer. Tillsammans med dina medarbetare på HR-avdelningen levererar ni värdeskapande processer och tjänster för att Familjebostäder ska fortsätta utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Precis som dina medarbetare är du verksamhetsnära och arbetar ute på de olika platskontoren såväl som på kontoret i Hammarby Sjöstad, för att på ett naturligt sätt kunna fånga upp och skapa det moderna HR som efterfrågas. Avdelningen består av totalt nio medarbetare, varav en enhetschef för arbetsmiljöområdet.

Dina ansvarsområden är bla följande;

Din bakgrund

För att trivas och bli framgångsrik i rollen och hos oss på Familjebostäder är du en van ledare inom HR som har erfarenhet av att driva och utveckla moderna HR-organisationer. Du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete och flera års chefserfarenhet med personal-, verksamhets- och budgetansvar. Du är duktig på förändringsledning och att implementera processtyrning, kultur- och värderingsarbeten. Du har god förhandlingsvana och att stötta HR-partners i arbetsrättsfrågor. Du har god insikt i politiskt styrda organisationer och har ett samhällsengagemang.

Som person är du strategisk och delegerar med tillit. Du är intresserad av att utveckla såväl ditt eget ledarskap som övriga chefers ledarskap. Du arbetar med målstyrning och får andra att växa. Du är nyfiken, öppen och drivs av att skapa affärsstödjande modernt HR-arbete. Du är kommunikativ och tydlig.

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att tjänsten låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan!

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive chefs kompetens i förhållande till kravprofilen.

Vill du veta mer innan du skickar din ansökan kan du höra av dig till rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se , alternativt till Stina Nord på 0736-545 257 eller stina.nord@signpost.se. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Se alla lediga chefsjobb