Johanna Flanke – ny VD på Folkuniversitetet rekryterad av Signpost

 ”Att vara med och göra nytta i samhället är en viktig drivkraft”

Vi på Signpost är stolta över att ha fått förtroendet att rekrytera Johanna Flanke som stiftelserektor och VD för Folkuniversitetet, Region väst. Johanna Flanke har lång erfarenhet av ledande roller, bland annat på Volvo, Rise och senast som generalsekreterare och VD för Sveriges HR-förening.

– Med Johanna Flanke får vi en ledare med lång chefserfarenhet och ett brett nätverk inom både akademi och näringsliv. Hon har också goda erfarenheter av att vara talesperson och bedriva påverkansarbete.

Det säger Martin Bergö, styrelseordförande för Folkuniversitetet, Region väst och prorektor vid Karolinska institutet i ett pressmeddelande.

Viktig roll för demokratin

Folkuniversitetet har en central roll i att främja demokrati och utbildning – frågor som ligger Johanna varmt om hjärtat. Den röda tråden i hennes tidigare yrkesliv är utveckling med fokus på människor, arbete, lärande och samhälle. Ofta i sammanhang där akademin är närvarande.

– Att vara med och göra nytta i samhället är en viktig drivkraft och det Folkuniversitetet står för är betydelsefullt i en tid när behovet av att lära och lära om blir viktigare och vi inte längre kan ta demokratin för given. Folkuniversitetet är helt enkelt en viktig beståndsdel i ett hållbart, demokratiskt och kunskapsdrivet Sverige, säger Johanna Flanke.

Folkuniversitetet

Fristående och universitetsanknutet studieförbund

Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa, fackliga och kommersiella särintressen, som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 100-tal orter i Sverige och utomlands.

Studieförbundet växte fram ur universitetsvärlden under 1930- och 1940-talen och har än idag ett nära samarbete med universiteten. Genom ett brett utbud av kurser och utbildningar erbjuder Folkuniversitetet möjligheter för både personlig och yrkesmässig utveckling.

VD-rekrytering i samarbete med Signpost

Anna Rydbacken, VD på Signpost, tycker till om årets chefsrapport om AI

Tillsättningen har skett i samarbete mellan Folkuniversitetet och Signpost – ett interims- och rekryteringsbolag specialiserade på Diversity Executive Search.

– Vi är stolta över att ha bidragit till att hitta rätt ledare för Folkuniversitetet. Deras värderingar kring utbildning, demokrati och livslångt lärande är något vi delar, och vi är övertygade om att Johanna Flanke med sin gedigna erfarenhet och starka drivkraft kommer fortsätta driva organisationens viktiga arbete framåt, säger Anna Rydbacken, VD på Signpost.

Vi rekryterar just nu

Hjälp med nästa chefsrekrytering?

Vill du veta mer om hur Signpost kan hjälpa din organisation att rekrytera högre chefer och ledare? Eller behöver du anlita en interimschef? Kontakta oss idag för att undersöka hur vi kan bistå er i nästa tillsättning.

Kontakta oss här!