Publicerat:

Affärsorienterad VD till HSB Nordvästra Skåne

HSB Nordvästra Skåne är en medlemsägd organisation som levererar tjänster av högsta kvalitet inom ekonomi, förvaltning och fastighetsskötsel till fastighetsägare i nordvästra Skåne. Vi förvaltar och förädlar befintliga fastigheter åt ca 180 kunder och bygger även attraktiva bostäder i regionen. Vårt fantastiska kontor finns i Ramlösa Brunnshotell i Helsingborg och vi är omkring 70 engagerade medarbetare som arbetar i företaget.

Läs gärna mer på www.hsbnvs.se

Vi är en värdestyrd organisation som grundar sig på övertygelsen om alla människors lika värde, de kooperativa principerna och innebörden av värdeorden Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Vi arbetar tillsammans och stödjer varandra för att leverera tjänster av hög kvalitet med ett stort engagemang till våra kunder. Du blir del av ett positivt team som hjälper, stöttar och backar upp varandra inom en organisation som nyligen firat 100-årsjubiléum.


Om uppdraget

 • Som VD för HSB Nordvästra Skåne ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten i enlighet med fastställd verksamhetsplan och i enlighet med styrelsens beslut.
 • Bolaget har påbörjat en spännande förändrings- och tillväxtresa där du som VD har en viktig roll i att leda och coacha organisationen mot uppsatta mål. De övergripande målen är att fortsatt växa och ta marknadsandelar i regionen de kommande åren med ambitionen att vara den bästa, största och mest proaktiva bostadsförvaltaren i nordvästra Skåne.
 • Du ansvarar för att HSB Nordvästra Skåne fortsatt levererar bostäder och tjänster av hög kvalitet till våra kunder och medlemmar. Detta gör du i tätt samarbete med din ledningsgrupp och tillsammans med övriga organisationen.
 • Du leder genom din ledningsgrupp där du har ett övergripande ansvar för både ekonomi och verksamhet. Du rapporterar till styrelsen som är sammansatt utifrån en bredd av kompetenser.
 • Som VD ansvarar du även för att säkerställa att verksamheten är ändamålsenligt organiserad samt att gällande lagar, förordningar och instruktioner efterlevs.
 • Vidare skapar du förutsättningar för en inkluderande arbetsmiljö där alla ges möjlighet att växa och utvecklas. Du ser också till att tillsammans med dina medarbetare bygga starka och långsiktiga relationer med kunder, samarbetspartners och andra intressenter.
 • Inom organisationen finns ett brett spektrum av funktioner och kompetenser för att möta kundernas behov. Ett område som man satsar mycket på är systemutveckling och digitalisering då det ställs ökade krav på organisationen.

Din profil

 • Vi söker dig som har dokumenterat goda ledaregenskaper och egen chefserfarenhet från en medelstor organisation – med erfarenhet av att leda som chef över chefer. Du har haft fullt personalansvar tillika budget- och resultatansvar och rapporterat direkt till styrelsen,
 • Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och bra förståelse för – och eventuellt erfarenhet av att ha arbetat med medlemsägd organisation vilket också är viktigt för att nå framgång i rollen.
 • Vidare besitter du någon form av specialistkompetens så som t ex ekonomi, fastighet och juridik eller liknande.
 • Du har mycket goda kunskaper i digitalisering och beställarkompetens inom IT.
 • Det är av vikt är att du har lokal förankring och kännedom om marknaden som HSB verkar inom.
 • Som person har du en stark etisk kompass med en mycket god förmåga att driva framgångsrika förändringsresor och skapa stor delaktighet och engagemang. Du bygger goda relationer och är en övertygande och tydlig kommunikatör. Du har en strategisk förmåga och tillämpar tillitsbaserat ledarskap. Med din höga analytiska förmåga och uthållighet vet du hur man uppnår resultat.

Du erbjuds

Ett uppdrag att ta vidare som VD i en organisation som är väl rustad med stabil ekonomi och låg personalomsättning.

Att leda en platt organisation med prestigelös stämning i en mycket trevlig miljö.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Ramlösa Brunnshotell i Helsingborg. 

Ansökan

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost och Invici, specialister på att rekrytera framgångsrika chefer och ledare. Om du känner att du är redo för nästa steg i din karriär, varmt välkommen med din ansökan! Alla slutkandidater genomgår samma kompetensbaserade intervjuer och tester för en rättvis och saklig jämförelse. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Jeanette Wahrenberg på 070-7765091 eller jeanette.wahrenberg@invici.se alternativt Stina Nord på 073-6545257 eller stina.nord@signpost.se.
Som en del i vår rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat. Ledningsprövning via Finansinspektionen kommer även att ske.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! Intervjuer kommer påbörjas efter den 12 augusti, men det går utmärkt att ansöka när som helst innan dess. Sista ansökningsdag är 30 augusti.