Nyhet! Signpost erbjuder juridisk monitorering av chefer

”En extra trygghet för våra kunder när säkerhetshoten ökar”

Vad skulle det innebära för din organisation om en redan anställd nyckelperson skulle förekomma i en aktuell rättsprocess? En nyckelperson som har tillgång till verksamhetens pengar, affärsidéer eller annan känslig information?

Anna Rydbacken, VD Signpost
Anna Rydbacken, VD Signpost

I en tid då säkerhetshoten och rapporterna om hur kriminella nätverk infiltrerar näringslivet ökar, blir det allt viktigare för verksamheter att agera proaktivt och förebyggande.

Därför utökar vi på Signpost nu vår kvalitetssäkring av chefskandidater med att utöver assessment och bakgrundskontroller i rekryteringsprocessen även erbjuda tjänsten Trobar Monitor som ett valfritt tillägg vid chefs- och styrelserekrytering.

Här berättar vår VD Anna Rydbacken mer om det nya erbjudandet.

Varför juridisk monitorering med Trobar Monitor?

– Arbetsgivaren är ansvarig för arbetstagarnas trygghet, men att hitta bästa sättet att motverka otrygga arbetsplatser är idag en utmaning. En ny studie från Stockholms Handelskammare visar att var tredje person inom den organiserade brottsligheten haft ett företagsengagemang, som till exempel styrelseledamot. Samtidigt som brottslighet som drabbar företag ofta är osynlig och svår för ledningsgrupper att upptäcka.

– Med Trobar Monitor får arbetsgivare tillgång till relevant rättsinformation om en medarbetare. Inte bara före en anställning, utan löpande under hela anställningstiden. Det handlar om att ge förutsättningarna för en trygg, säker och förtroendeingivande arbetsplats. När det som inte skulle hända, ändå händer, då vill man som arbetsgivare vara den som vet om det först.

Hur fungerar tjänsten Trobar Monitor?

– Som arbetsgivare får du i realtid uppdateringar av eventuella nya domar, beslut och ärenden från Sveriges domstolar kopplat till personen du anställt. Du tar enkelt del av uppdaterad juridisk information, men behöver själv inte aktivt söka upp den. Du får en avisering till din e-post om något av de objekt du lagt in i din portal genererar träff i något av ärendena. Vid en eventuell träff får du självklart ta del av samtliga juridiska handlingar utan extra kostnad. Helt GDPR-säkert.

Vad är skillnaden på en bakgrundskontroll och juridisk monitorering via Trobar?

– En bakgrundskontroll ger en ögonblicksbild av en kandidats juridiska och ekonomiska historik, medan Trobar Monitor blir en löpande trygghet och försäkring över tid för att den du anställt inte agerar på ett sätt som riskerar att skada organisationen.

Läs även: Löpande juridisk kontroll av chefer för att möta säkerhetshot

Vilken typ av roller passar bra för tjänsten Trobar Monitor?

Så fungerar juridisk monitorering av chefer via Trobar som en tilläggstjänst vid Signposts chefsrekrytering.

– Trobar rekommenderar framför allt att använda Monitor för styrelser, ledningsgrupper, säkerhetsklassade positioner och nyckelfunktioner. Till exempel personberoende tjänster som kan riskera att skada företaget. Samt roller där om personen slutar finns det få som har insyn och kan ta över, såsom DPA, vissa IT-roller, inköpare och finansiella tjänster.

Hur fungerar tilläggstjänsten vid chefsrekrytering via Signpost?

– Precis som alltid vid chefsrekrytering genomför vi en gedigen kompetens- och behovsanalys, följt av kundanpassad talent attraction och executive search. Alla kandidater kvalitetssäkras sedan genom arbetspsykologiska tester, bakgrundskontroller och 360-graders referenstagning. Efter att anställningsavtalet är signerat erbjuder vi att som ett kostnadsfritt tillägg prova på Trobar Monitor som en extra trygghet och försäkring under 6 månader. Du väljer själv i dialog med oss om du vill nyttja tjänsten.

Vill du veta mer om erbjudandet och hur vi på Signpost kan bidra till att kvalitetssäkra din nästa styrelse- eller chefsrekrytering och bidra till att proaktivt främja en tryggare arbetsplats? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss för din nästa chefsrekrytering