Dags för julfest på jobbet?

 

En undersökning gjord av Institute of Leadership i UK med över 1000 chefer visar på att:

 

82% chefer ser teambuilding som den största fördelen med att ha en julfest

57% angav ”personligt välbefinnande” som en annan stor fördel

Men 19% av cheferna känner sig inte avslappnade alls

 

En av 10 chefer gav detaljer om jobbiga utmaningar som de hade haft, 75% av dessa handlade om för mycket alkohol.  Andra besvärliga julfestincidenter innefattade slagsmål (ibland mellan äldre personer), andra former av olämpligt beteende, inklusive olagliga droger som konsumeras, och sexuella missförhållanden (både samtycke och trakasserier).

 

Den största nackdelen för en tredjedel (33%) av de svarande var emellertid att julfesterna hindrade dem från deltagande i andra ”personliga sociala händelser”, och en av fem (19%) sa att de inte kunde koppla av på dem. Speglar det faktum att många chefer är ovilliga att ”släppa loss” på grund av det ansvar de bär i sin roll (samt också – lite oroväckande tycker vi på Signpost – att man tycker annat socialt liv är roligare än jobbets dito…).

 

De flesta chefer kanske ändå gläds åt att färre än 2% trodde att julkalas på jobbet erbjuder ”potentiellt flörtande eller dating-tillfällen”.

94% av alla julkalas hålls i december, drygt 2% är i november och nästan 4% i januari, vilket utan tvivel återspeglar utmaningen av att hitta både tid och plats för alla, inklusive chefen.

 

Så är det i England i alla fall, tror vi det är samma siffror i Sverige?