Leonardo da Vincis ledarskapstips

Oväntad inspiration av en mästare

Deloittes Insight Magazin bjuder på en tankeväckande artikel kring ledarskap och hur vi kan inspireras av en mästare som Leonardo da Vinci!

Vi bjuder här nere på en kort summering av artikeln – för visst är det intressant hur vi kan inspireras på så många olika sätt i vårt ledarskap.

  • Finn de oväntade sambanden! Som Leonardo som sökte kunskap på oväntade ställen inom filosofin och psykologin.
  • Tänk utanför ramen – Leonardo var ibland tvungen att anpassa sig till bestämda mått. Men forskning visar att hans dukar innehöll mera och att konstverken egentligen fortsatte på större yta!
  • Se genom andras ögon! Da Vinicis mästerverk talar för sig själva visserligen, men varje betraktare ser något som någon annan inte ser.
  • Notera och utnyttja de mönster som kan skönjas. Leonardo var otroligt skicklig på att få rytm och harmoni i konstverken genom geometri och klassiska gyllene regler och talserier.
  • Titta runt hörnet. Var nyfiken. Visste du att Mona-Lisa faktiskt också har en baksida? Många av Leonardos konstverk är målade på båda sidorna.

Leonardo erbjuder slutligen alla ledare och chefer en enkel men djupgående visdom för att söka konvergensen mellan konst och vetenskap:

Det är användbart att ständigt observera, notera och överväga.

Leonardo da Vinci

Här hittar du hela artikeln om du vill fördjupa din insikt. Visste du förresten att vi på Signpost kan hjälpa dig hitta chefer och ledare som tänker utanför ramen? Kanske inte riktigt lika mycket som da Vinci men nära nog. Chefer som är framgångsskapande och bygger organisation som team? Vill du veta mer?

Läs mer om vår chefsrekrytering!