Signpost rekryterar VD för Chalmers Next Labs

”Monica Ringvik kommer bidra starkt till bolagets utveckling”

Vi på Signpost AB är stolta över att ha fått förtroendet att rekrytera Monica Ringvik som VD för Chalmers Next Labs – ett nyetablerat bolag med en central roll för att effektivt föra ut forskning till samhälle och näringsliv.

Monica Ringvik har en civilingenjörsexamen i kemiteknik med fysik från Chalmers (1996–2001). Senast kommer hon från en tjänst som CTO för RISE Research Institutes of Sweden. Däremellan har hon haft flera framstående roller inom Volvo Group, bland annat som Director Research & Public Funding Program Sweden och Director Research & Innovation Policy. Mellan 2017 och 2021 var hon dessutom CTO för AstaZero AB.

– Det har varit ett sant nöje att få bistå Chalmers Next Labs i denna rekrytering. Monica Ringvik har en imponerande bakgrund och expertis som vi är övertygade kommer att bidra starkt till Chalmers Next Labs framgång och utveckling, säger Anna Rydbacken, VD på Signpost.

Stor samhällspåverkande potential

Chalmers har som mål att bli ett världsledande tekniskt universitet. Något som kräver ett starkt fokus på att snabbt och effektivt göra forskningsresultat tillgängliga för samhälle och näringsliv. Här kommer det nyetablerade bolaget Chalmers Next Labs att spela en central roll.

– Chalmers Next Labs har en stor samhällspåverkande potential. Därför är jag glad att vi nu tillsatt Monica Ringvik som VD för Chalmers Next Labs och ser fram emot den utveckling som nu kan ske, säger Sara Wallin, VD för Stiftelsen Chalmers Tekniska Högskola, som är moderbolag i Chalmerskoncernen.

Monica Ringvik ser fram emot det nya uppdraget:

– Det känns oerhört spännande att kliva på som den första VD:n för Chalmers Next Labs. Jag ser fram emot att skapa förutsättningar för och accelerera nyttiggörandet av all den fantastiska kunskap och forskning som genereras inom Chalmers. Med det lägger vi grunden för framtidens innovationer inom näringsliv och samhälle, säger hon till Chalmers.

Vi på Signpost önskar Monica all framgång i sin nya roll!

För mer information om Monica Ringviks utnämning som VD för Chalmers Next Labs, ta del av nyheten från Chalmers här.

Uppdrag jobb just nu

Hjälp med VD-rekrytering?

På Signpost har vi lång erfarenhet av att matcha rätt ledare med rätt organisation. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan bistå med er nästa VD-rekrytering.

Ja! Jag vill veta mer